Airconditioningservice in Utrecht
planning, installatie en onderhoud

Speelt u met het idee om een ​​airconditioningsysteem te laten installeren en bent u op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf in Utrecht? Dan vindt u in Klivatec de juiste partner.

CONTACT Lees meer

Airco’s met montageservice Utrecht

Bent u momenteel op zoek naar een totaaloplossing voor de airconditioning van uw kamers? Klivatec biedt u een complete service voor airconditioningsystemen in Utrecht uit één hand. Wij ondersteunen u vanaf de planningsfase en ontwikkelen voor u een klimaatconcept dat rekening houdt met alle aspecten van zuinigheid en comfort. Daarnaast nemen wij ook de montage en inbedrijfstelling en de daaropvolgende reparatie- en onderhoudsafspraken voor onze rekening.

Kolonia

We ontwikkelen een Individueel
Airconditioningconcept voor uw kamers

Te koud in de winter en te warm in de zomer? Met een modern airconditioningsysteem kunt u op elk moment van het jaar een aangename temperatuur in uw kamers creëren. Niet elke airco is echter even geschikt voor elk gebouw. Als experts voor airconditioning in Utrecht ondersteunen wij u vanaf de planningsfase en vinden het juiste airconditioningsysteem voor uw toepassing.

De volgende aspecten spelen een rol bij het plannen van airconditioningsystemen in Utrecht

 • Type gebouw
 • Aantal kamers
 • Volledige oppervlakte
 • Type airconditioning
 • Aantal personen in de kamer

Als onderdeel van onze airconditioningservice nemen we graag de volledige planning van airconditioningsystemen voor particuliere eengezinswoningen in Utrecht over en ontwikkelen we ook concepten voor artsenpraktijken, advocatenkantoren, restaurants, hotels en tal van andere sectoren. Wij adviseren u graag welk airconditioningsysteem voor uw doeleinden het meest geschikt is.

GA NAAR ONLINE PLANNER

Subsidies aanvragen
Zo krijg je geld van de staat voor je airco in Utrecht

Openstaande vragen over de juridische situatie verhelderen wij graag. Afhankelijk van waar je woont, moet je bijvoorbeeld belangrijke regels in acht nemen met betrekking tot de afstand tussen de buitenunit en het naastgelegen pand of vergunningen van verhuurders en eigenaren.

Airconditioning installatie & montage in Utrecht

Als u eenmaal een airconditioner hebt gekozen, moet deze door een gespecialiseerd bedrijf worden geïnstalleerd. Omdat het airconditioningsysteem alleen efficiënt kan werken en uw kamers naar wens kan luchten als ze correct zijn geïnstalleerd. Als het airconditioningsysteem ondermaats is, kan het niet de gewenste airconditioningprestaties leveren. Dit betekent: De kamertemperatuur kan niet naar wens worden geregeld en het systeem wordt al snel een stroomslurper.

blank

Onze aircoservice in Utrecht omvat de volgende diensten:

Aankomst<br />
van de technicus 01

Aankomst
van de technicus

Kernboren 02

Kernboren

Installatie<br />
van binnenunits 03

Installatie
van binnenunits

Koelmiddelleiding<br />
van 5 meter per binnenunit 04

Koelmiddelleiding
van 5 meter per binnenunit

Installatie van<br />
buitenunit aan de gevel 05

Installatie van
buitenunit aan de gevel

Verbinding<br />
van het apparaat 06

Verbinding
van het apparaat

Een lektest uitvoeren 07

Een lektest uitvoeren

Bijvullen<br />
van koudemiddel 08

Bijvullen
van koudemiddel

De activatie van<br />
het systeem 09

De activatie van
het systeem

Instructie<br />
in de functie 10

Instructie
in de functie

Voor het werken met koudemiddelen is een gecertificeerd gespecialiseerd bedrijf vereist. Als gespecialiseerd bedrijf voor aircoservice in Utrecht beschikken wij over deze vergunning. Hierdoor kunnen wij u een snelle en professionele airconditioning installatie garanderen.

Opmerking over het berekenen van de koelbelasting

Bij het plannen en installeren van een airconditioningsysteem in Utrecht is de berekening van de koellast een cruciale factor. Het is belangrijk om de koelcapaciteit van een airconditioner af te stemmen op de grootte van de te koelen ruimte. Het airconditioningsysteem moet de benodigde hoeveelheid warme lucht in een ruimte kunnen uitwisselen.

klima

De airconditioning in Utrecht vakkundig in bedrijf stellen en laten vullen  

De inbedrijfstelling volgt na de installatie van het airconditioningsysteem. Dit omvat belangrijke controles om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. In deze stap vullen we ook uw airconditioner met koudemiddel. Als specialistisch bedrijf in Utrecht controleren wij nogmaals of alle componenten correct zijn aangesloten en soepel functioneren.

Inbedrijfstelling van uw airconditioningsysteem: Onze diensten

 • Het uitvoeren van een lektest volgens de EU-norm nr. 517/2014.
 • Opstellen van een protocol.
 • Inbedrijfstelling van de installatie
 • Uitgebreide testrun inclusief verificatie van juiste koeling en verwarming
 • Instructie in de functies en in de juiste werking van het
 • Airconditioningsysteem.
 • Installatie van vloer- of muurbeugels
klima

BENT U KLAAR OM UW HUIS EEN BETERE SFEER TE GEVEN?

Lees meer over onze diensten voor Utrecht!

klima

Regelmatig airco-onderhoud bepaalt de efficiëntie van het systeem

Voor commerciële airconditioningsystemen is regelmatig onderhoud van het airconditioningsysteem verplicht. Maar zelfs voor particulier gebruikte systemen raden we aan om het airconditioningsysteem minstens om de één tot drie jaar een onderhoudsbeurt te geven. Als onderdeel van het onderhoud kunnen wij uw airconditioningsysteem bijvullen en zo de efficiëntie en levensduur van het airconditioningsysteem in Utrecht garanderen. Daarnaast worden filters gereinigd of vervangen. De onderhoudskosten worden afgeschreven, simpelweg omdat u energie bespaart en langer van het systeem geniet.

Met onze aircoservice in Utrecht bieden wij de volgende onderhoudsdiensten:

 • Functionele test
 • Lektest
 • Vervanging van de koelvloeistof
 • Vervanging van de filters
 • Reiniging en desinfectie van de faciliteit

Waarom moet je een airco regelmatig bijvullen?

Het koelmiddel bevindt zich in een circuit in het airconditioningsysteem. Het roteert door de koelmiddelleidingen en blijft binnen deze cyclus. Toch verliest elke airconditioner tot 10% koudemiddel per jaar. Te weinig koudemiddel in uw airconditioningsysteem in Utrecht zorgt ervoor dat de koelcapaciteit aanzienlijk daalt. Ook kan er onvoldoende smering van de compressor optreden, wat kan resulteren in dure schade aan de airconditioning hardware. Alleen al om deze reden moet u regelmatig onderhoud aan uw airconditioning plannen.

klimaanlagen

Monosplit airconditioning

De Monospolit airconditioner bestaat uit precies één buiten- en één binnenunit, waarmee je één ruimte in het gebouw kunt luchten. Een dergelijk systeem heeft alleen zin als ervoor wordt gezorgd dat de eisen aan het klimaatsysteem in de loop van de tijd niet toenemen.

klimaanlagen

Multisplit airconditioning

Als u op zoek bent naar een flexibele airconditioningoplossing die kan worden uitgebreid, moet u vertrouwen op een multisplit airconditioningsysteem. Het airconditioningsysteem bestaat uit een buitenunit die kan worden aangesloten op meerdere binnenunits. Met slechts één airconditioner kunt u tot zes kamers tegelijk koelen.

rysunek klima

Waarom u zou moeten kiezen voor onze airconditioningservice in Utrecht

Bent u momenteel op zoek naar een airconditioningservice in Utrecht die voor alle aspecten van airconditioning in uw kamers zorgt? Dan zijn wij precies het juiste aanspreekpunt voor u.

1. Alles uit één hand

Wij bieden alle diensten uit één hand en kunnen de werkzaamheden zonder vertraging plannen. Met onze aircoservice in Utrecht hoeft u zich geen zorgen te maken over onnodige vertragingen.

2. Wij kennen elkaar

Wij zijn gespecialiseerd in airconditioning en kennen de details. Dit begint bij de bijzonderheden van de planning, via het voldoen aan de wettelijke eisen, tot de professionele montage.

3. Altijd tot uw beschikking

Voor ons stopt de samenwerking niet na het opmaken van de factuur. Ook bij de ingebruikname van uw aircosysteem in Utrecht staan wij voor u klaar en komen wij graag bij u langs voor onderhoud of reparatie.

Hoeveel kost een airconditioner in Utrecht?

De kosten van een airconditioner kunnen niet als een vast tarief worden gegeven. Ze zijn afhankelijk van tal van factoren, zoals het type gebouw, het aantal kamers dat moet worden geklimatiseerd en de vereiste service.

GRATIS OFFERTE

CONTACT

Bel ons gewoon op of maak gebruik van een van onze diensten.
Wij beantwoorden al uw vragen!

+31 6 84 81 77 83 Werkdagen 9-17 uur

Verzoek om teruggebeld te worden
Hoe kunnen we u helpen?

Gebruik ons terugbelverzoek en onze expert belt u terug op het tijdstip van uw keuze.

  * Verplich veld

  Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

  Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

  Bericht verzenden
  Hoe kunnen we u helpen?

  Stuur ons een bericht en onze expert zal contact met u opnemen.

   * Verplich veld

   Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

   Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

   Abonneer u op onze nieuwsbrief
   Hoe kunnen we u helpen?

   Ontvang informatie en updates over ons aanbod