Industrie

Koel- en airconditioningsystemen voor de industrie

Contact Lees meer

Airconditioningservice in de industrie

In veel verschillende sectoren in de industrie is airconditioning en koeltechniek in de vorm van airconditioning of industriële koelsystemen essentieel. De koelinstallaties dienen om processen in leven te houden en grote hoeveelheden warmte af te voeren. Daarnaast is in sommige bedrijfstakken een bepaalde luchtvochtigheid vereist om het fabricageproces of het product niet te beschadigen. De planning van airconditioningsystemen in de industrie is daarom belangrijk en er moet regelmatig onderhoud worden uitgevoerd.

Wanneer heeft u industriële koeling nodig?

Industriële koeling betekent niet altijd alleen de kamer of de hal airconditioning. In de industrie is het ook essentieel om de industriële apparatuur te koelen. De vaak grote machines produceren warmte die snel moet worden afgevoerd om ze te beschermen tegen een functionele storing.

Industriële koelsystemen worden voornamelijk gebruikt bij de productie van papier en karton en bij de verwerking van voedsel, in de kunststofindustrie en in de machinebouw. De systemen zijn meestal individueel ontworpen voor de respectieve productie.

Kostenloze texatie en advies

Welke airconditioners zijn geschikt voor industriële proceskoeling?

De grootte van de ruimte en het type airconditioning spelen hierbij een grote rol. Voor kleinere ruimtes kunnen monoblock-systemen perfect geschikt zijn. Ze kunnen overal worden opgesteld en voeren de warmte af met behulp van een luchtafvoerslang.

Omdat grote ruimtes in de industrie echter vaak geklimatiseerd moeten worden, is een split-airconditioningsysteem vaak logischer. Dit type industriële koelinstallatie bestaat uit twee units: de buitenunit en de binnenunit. De binnenunit zorgt ervoor dat de warmte wordt gebonden met behulp van een koelmiddel. De buitenunit voert de warmte vervolgens af naar buiten. Hierbij moet echter worden opgemerkt dat er slechts een bepaalde afstand is tussen de units vanwege de verbinding tussen de buiten- en binnenunits.

Een ander industrieel koelsysteem is de waterkoeler. Deze industriële airconditioner bestaat uit een koelwatercircuit. Het wordt gebruikt om industriële installaties zoals grote machines te koelen en om de warmte snel af te voeren. De warmte kan ook over een grotere afstand worden afgevoerd. Dit betekent dat, in tegenstelling tot andere airconditioning units, dit type industriële koeling geen directe verdamper is. De chiller gebruikt water als natuurlijk koudemiddel om een ​​specifieke proceskoeling te garanderen.

klima

Bekende fabrikanten van industriële koelers

Onze jarenlange ervaring heeft geleerd dat de bekendste fabrikanten van airconditioningsystemen zorgen voor proceskoeling. Deze zijn niet alleen betrouwbaar, maar vaak ook efficiënt. De bekendste merken zijn onder meer:

 • Colt
 • Daikin
 • ACR
 • Dragers
 • Mitsubishi
 • MTA en nog veel meer

Bij het kiezen van de juiste fabrikant staan ​​wij aan uw zijde met ons advies. Met de keuze van de fabrikant kan al in de planningsfase rekening worden gehouden om te bepalen welke industriële koeling bij de betreffende fabrikant kan worden gegarandeerd en welke kosten meestal ontstaan.

klima

Plan samen met ons uw industriële koelinstallatie!

Vooral bij airconditioningsystemen in de industrie hangt het vaak af van een individuele oplossing. Omdat elke operatie en hun behoeften anders zijn, is het belangrijk dat airconditioningsystemen voor proceskoeling goed worden gepland. Als expert in koeltechniek ondersteunt Klivatec u bij de planning of het onderhoud. Onze experts helpen u ook met de installatie en montage van het geselecteerde koelsysteem.

Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of telefonisch.

klima

CONTACT

Bel ons gewoon op of maak gebruik van een van onze diensten.
Wij beantwoorden al uw vragen!

+31 6 84 81 77 83 Werkdagen 9-17 uur

Verzoek om teruggebeld te worden
Hoe kunnen we u helpen?

Gebruik ons terugbelverzoek en onze expert belt u terug op het tijdstip van uw keuze.

  * Verplich veld

  Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

  Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

  Bericht verzenden
  Hoe kunnen we u helpen?

  Stuur ons een bericht en onze expert zal contact met u opnemen.

   * Verplich veld

   Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

   Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

   Abonneer u op onze nieuwsbrief
   Hoe kunnen we u helpen?

   Ontvang informatie en updates over ons aanbod