Datacenters

Koel- en airconditioningsystemen voor datacenters

Contact Lees meer

Aircoservice in de serverruimte

Iedereen die ooit op de kleuterschool, school of zelfs universiteit heeft gezeten, weet waarschijnlijk hoe een warme kamer in de zomer aanvoelt. De hitte is meestal moeilijk te verdragen en maakt het moeilijk om je te concentreren. ALS scholen bij grote hitte kortere lesuren of lesdagen instellen, is er sprake van een tropenrooster. Dit gebeurt echter pas bij een bepaald temperatuur. Er moet dus een alternatieve maatregel komen om lessen of andere activiteiten in onderwijsinstellingen te kunnen garanderen.

Een oplossing is airconditioning. Ook bij hoge buitentemperaturen heerst er een aangenaam binnenklimaat. De frisse lucht zorgt voor heldere gedachten en lange concentratie voor de kinderen, scholieren, studenten en docenten.

Ook in kleuterscholen is airconditioning uitermate belangrijk, zodat de kinderen geen gevaar lopen. Houd er echter rekening mee dat spelen, leren, slapen en eten verschillende kamertemperaturen kunnen vereisen. Laat ons u adviseren welke airconditioner het meest geschikt is voor uw doeleinden.

Aan/Uit airconditioning – ideaal voor datacenters?

Aan/uit-airconditioners zijn ontworpen om de kamer tot een bepaalde temperatuur te koelen. Zodra de temperatuur is bereikt, schakelt de airconditioner uit. Als de kamertemperatuur weer stijgt, gaat de airconditioning weer aan en begint de kamer af te koelen. Maar in hoeverre is zo’n koelsysteem geschikt voor uw datacenter of serverruimte?

Aangezien kamers met EDP-systemen het hele jaar door worden gebruikt, is een efficiënte airconditioning noodzakelijk. De airconditioning van een datacenter met aan/uit airconditioners heeft als voordeel dat ze energiebesparend zijn. Door automatisch uit te schakelen bij een bepaalde temperatuur wordt er geen energie verbruikt wanneer deze niet nodig is. Voorwaarde hiervoor is dat u weet in welk temperatuurbereik uw IT-ruimte zich kan bevinden of wat de optimale temperatuur is om de hardware volledig te beveiligen.

Kostenloze texatie en advies

Koeling van serverruimte door split-airconditioningsystemen

Hoge temperaturen in uw datacenter of serverruimte kunnen worden tegengegaan met behulp van split-airconditioningsystemen. De split airconditioning units, bestaande uit een buiten- en binnenunit, beschermen uw datacenter overal tegen oververhitting. Ze zorgen niet alleen in kleine ruimtes, maar ook in grote ruimtes voor een optimale airconditioning. Bij het kiezen van de juiste airconditioningtechniek en betrouwbare koeling moet met de volgende aspecten rekening worden gehouden:

 • Grootte van de serverruimte of het datacenter
 • Prijs
 • Energie-efficiëntie
 • Prestatie

Vooral voor kleine tot middelgrote bedrijven kan het prijsaspect een grote rol spelen. Er moet echter worden opgemerkt dat duurdere airconditioningsystemen vaak een betere energie-efficiëntie hebben en dus een lager stroomverbruik. Dit leidt op zijn beurt tot aanzienlijke besparingen in de bedrijfskosten in vergelijking met goedkopere airconditioningsystemen en de extra kosten worden na een bepaalde periode afgeschreven.

klima

Aircoservice voor het datacenter

Wij van Klivatec adviseren u graag bij het kiezen van de juiste airconditioning unit voor uw serverruimte, technische ruimte of datacenter. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van airconditioning en koeltechniek kunnen onze specialisten al uw vragen beantwoorden. Het maakt niet uit of je een nieuwe airco wilt kopen of vragen hebt over een bestaande airco.

Wij helpen u zowel bij de planning als bij de installatie van uw airconditioningsysteem in uw IT-ruimtes. Tijdens het overleg gaan we in op uw individuele wensen en ideeën en vinden we samen de ideale oplossing voor serverruimtekoeling.

Aangezien het onderhoud en de reparatie van reeds geïnstalleerde airconditioningsystemen essentieel is, kunt u ook hier op ons rekenen. Wij zorgen ervoor dat de functionaliteit van uw datacenter op elk moment van het jaar gegarandeerd is.

Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier of telefonisch.

klima

CONTACT

Bel ons gewoon op of maak gebruik van een van onze diensten.
Wij beantwoorden al uw vragen!

+31 6 84 81 77 83 Werkdagen 9-17 uur

Verzoek om teruggebeld te worden
Hoe kunnen we u helpen?

Gebruik ons terugbelverzoek en onze expert belt u terug op het tijdstip van uw keuze.

  * Verplich veld

  Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

  Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

  Bericht verzenden
  Hoe kunnen we u helpen?

  Stuur ons een bericht en onze expert zal contact met u opnemen.

   * Verplich veld

   Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

   Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

   Abonneer u op onze nieuwsbrief
   Hoe kunnen we u helpen?

   Ontvang informatie en updates over ons aanbod