Kantoor

Kantoorkoeling en airconditioning

Contact Lees meer

Aircoservice op kantoor

Niet voor niets moet de werksfeer op de werkvloer kloppen. Dat heeft niet alleen te maken met hoe collega’s met elkaar omgaan, maar ook letterlijk met het binnenklimaat. Voltijdwerkers brengen meer dan 40 uur per week op kantoor door, inclusief pauzes. Dat is 5 werkdagen per week, 8-9 uur per dag.

Het is daarom belangrijk dat uw medewerkers zich op hun gemak voelen. Dit leidt tot een betere algehele sfeer op kantoor en verhoogt de motivatie. Een grote verscheidenheid aan airconditioningsystemen is geschikt om de ideale kamertemperatuur op kantoor te bereiken. Hieronder vertellen we u waar u op moet letten bij het kopen van een airconditioner voor op kantoor en aan welke criteria de airconditioners moeten voldoen voor een ideale airconditioning.

Welke airconditioners zijn het beste voor op kantoor?

Er is geen specifiek antwoord op deze vraag, omdat het altijd afhankelijk is van de omstandigheden. Zijn de kantoren opgedeeld in kleine ruimtes met weinig werkplekken of heb je een kantoortuin met veel medewerkers? Wie mag de temperaturen instellen en wijzigen? Hoeveel geld wil je investeren? Dit zijn allemaal factoren die een grote rol spelen om te weten welke airconditioner de ideale oplossing is om uw kantoor te luchten. Wij laten u echter graag zien welke mogelijkheden er zijn.

Kostenloze texatie en advies

Monoblok-airconditioners:

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat dit type airconditioner uit slechts één unit. Ze hebben het voordeel dat ze erg flexibel zijn. Er zijn twee basisversies. Enerzijds zijn er monobloc airconditioners met een uitlaatslang en anderzijds zonder een uitlaatslang.

De airconditioners zonder luchtafvoerslang werken meestal met water en maken gebruik van de zogenaamde verdampingskoeling. Het beste voorbeeld van een van deze systemen zijn de kleine airconditioners met USB-aansluiting. Het voordeel hiervan is dat ze mobiel zijn. Ze koelen echter niet de werkelijke kamertemperatuur af.

De monoblock airconditioningsystemen met luchtafvoerslang zorgen er daarentegen voor dat de warme kamerlucht naar buiten wordt gevoerd. Het enige wat je hoeft te doen is de uitlaatslang uit het raam te hangen en goed samen te drukken. Daarna wordt de kamertemperatuur verlaagd. Zorg er echter voor dat u regelmatig frisse lucht in de kamer laat als uw airconditioner geen verseluchtslang heeft. Anders kan er op kantoor een onderdruk ontstaan, omdat er alleen lucht uit de kamer wordt gehaald, maar geen frisse lucht.

Het voordeel van monoblok airconditioners is flexibiliteit. Ze zijn snel te installeren en gemakkelijk te gebruiken. Airconditioners zonder uitlaatslang zijn echter nauwelijks efficiënt, terwijl andere monoblok-units de temperatuur juist verlagen.

klima

Split-airconditioners:

Split-airconditioners bestaan ​​uit twee units. De compressor van de airconditioning units is in de buitenunit ingebouwd. Dit zorgt ervoor dat split-units vaak aanzienlijk stiller zijn dan monoblock-airconditioners. De buitenunit is aangesloten op de binnenunit, die de warme lucht uit de kantoorruimte aanzuigt en afkoelt met behulp van koudemiddel. De airconditioning vindt dan ook plaats via deze twee units.

Dit type airconditioner is ingewikkelder om te installeren en minder flexibel dan mobiele apparaten. Naast de vast geïnstalleerde split-systemen zijn er echter ook mobiele split-apparaten die niet vast geïnstalleerd hoeven te worden. Niettemin bestaan ​​ze uit twee eenheden die ruimtelijk van elkaar moeten worden gescheiden. Dit type airconditioner is daarom alleen geschikt als je de mogelijkheid hebt om de buitenunit buiten of in een andere ruimte te plaatsen en deze op de binnenunit kunt aansluiten.

Split airconditioners bieden de volgende voordelen ten opzichte van monoblok airconditioners:

 • Betere energie-efficiëntie
 • Minder luid
 • Staat niet in de weg

Het laatste punt heeft te maken met het feit dat er verschillende soorten binnenunits zijn die je eenvoudig in je kantoorgebouw kunt integreren. Wandkasten kunnen in kleine kantoren worden geïnstalleerd.

klima

Plafondcassettes kunnen in verlaagde plafonds worden geïntegreerd. Deze vallen pas op bij nader inzien en zijn nog te bedienen via een afstandsbediening of een thermostaat. Chest-apparaten zijn ook beschikbaar voor kleine kamers. Ze kunnen eenvoudig met een voet worden opgesteld of zonder voet aan de muur worden bevestigd.

Verlaagde plafondunits zijn een ideale oplossing voor grotere ruimtes. Ze zorgen ervoor dat de lucht in de ruimte beter wordt verdeeld. Veel van deze apparaten hebben zowel een koel- als een verwarmingsfunctie. Dat betekent dat ze zowel in de zomer als in de winter gebruikt kunnen worden. Ze zijn ook gemakkelijker te installeren dan plafondcassettes. Met hun smalle ontwerp trekken ze geen aandacht.

Bij een complexe ruimte-indeling van uw kantoorruimte met verschillende afmetingen zijn ook kanaalunits geschikt die in alle ruimtes dezelfde temperatuur mogelijk maken.

Multisplit-airconditioners:

Multi-split airconditioners zijn geschikt wanneer u niet genoeg ruimte heeft voor meerdere buitenunits. Ze zijn zo ontworpen dat één buitenunit op meerdere binnenunits kan worden aangesloten.

klima

Waar moet je op letten bij het kopen van het juiste airconditioningsysteem

De volgende factoren moeten altijd een rol spelen bij het kopen van een airco voor op kantoor:

 • Prijs
 • Prestatie
 • Volume
 • Energie-efficiëntie
 • Ontwerp

Als het echter om de prijs gaat, moet u er rekening mee houden dat duurdere airconditioningsystemen vaak minder energie nodig hebben om te werken. Dat betekent dat u bespaart op bedrijfskosten in vergelijking met minder efficiënte systemen. Een duurdere investering loont dus vaak op de lange termijn. Let gewoon op het energielabel van het betreffende product.

Kolonia

Airconditioningservice van Klivatec

Met onze jarenlange ervaring adviseren wij u graag over alle aspecten van koeling en airconditioning op kantoor. Het maakt niet uit of u op zoek bent naar een individuele oplossing of gewoon hulp nodig heeft bij de planning. Onze experts op het gebied van koel- en klimaattechniek staan ​​voor u klaar.

Ook helpen wij bij de montage en installatie van nieuwe airconditioning units in uw kantoor. Heeft u al een airco, neem dan gerust contact met ons op voor service en onderhoud. Klivatec onderhoudt uw systemen en houdt daarbij rekening met zowel de wettelijke eisen als uw wensen en ideeën.

Neem eenvoudig contact met ons op via het contactformulier of telefonisch.

CONTACT

Bel ons gewoon op of maak gebruik van een van onze diensten.
Wij beantwoorden al uw vragen!

+31 6 84 81 77 83 Werkdagen 9-17 uur

Verzoek om teruggebeld te worden
Hoe kunnen we u helpen?

Gebruik ons terugbelverzoek en onze expert belt u terug op het tijdstip van uw keuze.

  * Verplich veld

  Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

  Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

  Bericht verzenden
  Hoe kunnen we u helpen?

  Stuur ons een bericht en onze expert zal contact met u opnemen.

   * Verplich veld

   Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

   Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

   Abonneer u op onze nieuwsbrief
   Hoe kunnen we u helpen?

   Ontvang informatie en updates over ons aanbod