Zorgvoorzieningen

Koel- en airconditioningsystemen voor medische praktijken en ziekenhuizen

Contact Lees meer

Aircoservice in zorginstellingen

Zorginstellingen als huisartsenpraktijken, ziekenhuizen, verpleeghuizen en bejaardentehuizen komen steeds in contact met mensen die vatbaar zijn voor ziekten of deze al hebben. Het is des te belangrijker om deze mensen te beschermen tegen verspreiding of andere ziekten.

Warmte is een risicofactor. Het kan leiden tot uitdroging, gebrek aan slaap en cardiovasculaire problemen. Wij adviseren daarom het gebruik van airconditioning en filtersystemen in zorginstellingen. Ze kunnen de lucht filteren en in de zomer de ruimte extra koelen. Dit beschermt niet alleen uw patiënten of bewoners, maar leidt ook tot een betere werksfeer voor uw collega’s. Veel airconditioners kunnen ook verwarmen, waardoor ze ook in de winter gebruikt kunnen worden.

Waarom is het binnenklimaat belangrijk in zorginstellingen?

Klimaatverandering is echt en wordt steeds meer merkbaar. De zomers worden heter en de winters korter. Extreme weersomstandigheden komen ook steeds weer voor. Of het nu langdurige zware regenval is die tot overstromingen leidt, stormen of hittegolven worden steeds minder zeldzaam.

De hittegolven vormen een toenemend gezondheidsrisico voor de bevolking.De kamers in huisartsenpraktijken, ziekenhuizen en andere zorginstellingen worden in de zomer steeds heter en warmer. Gebrek aan slaap en aandoeningen van de bloedsomloop zijn het gevolg. Patiënten die al ziek zijn, kunnen nauwelijks herstellen en hebben te kampen met de klimatologische omstandigheden.

Des te belangrijker is het dat zorginstellingen geklimatiseerd zijn en een aangename temperatuur hebben. De installatie van een airconditioningsysteem is daardoor bijna onvermijdelijk geworden. Ze leiden tot een vermindering van hitte en klimaatgerelateerde ziekten. Wij raden daarom aan om achteraf een airconditioningsysteem in uw praktijk of zorginstelling aan te brengen. Er zijn verschillende soorten airconditioners die kunnen worden geïnstalleerd, afhankelijk van het doel en de omstandigheden.

 • Monoblok-airconditioners
 • Split-airconditioners
 • Multisplit-airconditioners

Kostenloze texatie en advies

Waar is airconditioning zinvol?

Medische praktijken en ziekenhuizen:

In medische praktijken en ziekenhuizen moet de lucht op verschillende plaatsen worden gefilterd. Bij grote vraag kunnen er lange rijen staan ​​bij de receptie. Verschillende zieken staan ​​dicht bij elkaar. Hier moet de verspreiding van ziekten worden voorkomen. Met een airconditioningsysteem kunt u gericht de lucht verversen en zo zorgen dat het entreegebied zoveel mogelijk vrij is van ziekteverwekkers.

Hetzelfde geldt voor wachtkamers. Afhankelijk van hoe druk de dokter is, blijven de patiënten voor langere tijd bij elkaar. Hoewel het ook in de wachtkamer essentieel is om patiënten zoveel mogelijk tegen ziektekiemen te beschermen, speelt ook de feel-good factor een grote rol. Niemand houdt van lang wachten. Als bezoekers wat langer moeten wachten, moeten ze zich op hun gemak voelen. Dit betekent dat de kamertemperatuur zo geregeld moet worden dat het niet te koud en niet te warm is in de wachtkamer. Dus lange wachttijden worden geen marteling.

Alles in operatiekamers moet steriel zijn. Dit betekent dat er geen risico mag zijn voor patiënten om tijdens een operatie andere ziekten op te lopen. Een filtersysteem is hier dus absoluut noodzakelijk.

klima

De kamertemperatuur is ook belangrijk, aangezien de operaties enkele uren kunnen duren. De artsen en assistenten moeten hun werk onder de best mogelijke omstandigheden kunnen uitvoeren. Dat zou niet mogelijk zijn als de temperatuur niet aangenaam was.

Ook is het belangrijk dat de slaapkamers in ziekenhuizen geklimatiseerd zijn. Patiënten brengen hier het grootste deel van hun tijd door en worden geacht te herstellen. Ook in de zomer moet u zich prettig voelen in uw kamer en genieten van een hoge luchtkwaliteit.

Verpleeghuizen en bejaardentehuizen:

Mensen die zorg nodig hebben en oude mensen zijn erg vatbaar voor ziektes. Het gezondheidsrisico voor deze groep mensen is doorgaans hoger dan voor jongere of fittere mensen. Bescherming tegen ziekteverwekkers en slechte lucht in de ruimte is daarom cruciaal.

Wij raden daarom de installatie van airconditioning units aan, zowel in de slaapkamers als in de gemeenschappelijke ruimtes. Ze zorgen voor een hoge luchtkwaliteit en minimaliseren het risico op tocht, spanning en ziekteverwekkers.

klima

Waar moet je op letten bij het kopen van een airco!

Enerzijds moet het doel altijd duidelijk geformuleerd zijn. Zo vraagt ​​airconditioning in grote wachtkamers in ziekenhuizen meer koelcapaciteit dan airconditioning in de kleinere wachtkamer in de tandartspraktijk ernaast. De tandarts heeft ook minder te maken met overdraagbare ziekten. Daarom is airconditioning misschien wel belangrijker dan filtratie.

Let daarom bij het kopen van uw airconditioner en het kiezen van een airconditioningoplossing op de volgende aspecten:

 • Gebruiken
 • Acquisitie kosten
 • Koelcapaciteit
 • Energie-efficiëntie / stroomverbruik
 • Ontwerp
klima

Klivatec – uw partner voor airconditioning in zorginstellingen

Met Klivatec haalt u een betrouwbare partner in huis met jarenlange ervaring op het gebied van koel- en klimaattechniek. Wij adviseren u graag en helpen u bij de planning en aanschaf van airconditioningsystemen. Het maakt niet uit of u een airconditioningsysteem of filtersysteem achteraf wilt inbouwen of dat u airconditioning wilt laten installeren bij de bouw van een nieuwe zorginstelling. Wij vinden de ideale oplossing voor u! Ons advies wordt uitsluitend gegeven door experts. Klivatec controleert ook of u in aanmerking komt voor overheidssubsidies.

Heeft u gekozen voor één of meerdere airco units, dan helpen wij u uiteraard met de installatie en montage. Zo kunt u de systemen zo snel mogelijk in gebruik nemen.

Heeft u al een airco in bedrijf? Onze experts kunnen zorgen voor onderhoud en reparaties om blijvende functionaliteit en veiligheid te garanderen.

Neem dan contact met ons op via het contactformulier of telefonisch.

CONTACT

Bel ons gewoon op of maak gebruik van een van onze diensten.
Wij beantwoorden al uw vragen!

+31 6 84 81 77 83 Werkdagen 9-17 uur

Verzoek om teruggebeld te worden
Hoe kunnen we u helpen?

Gebruik ons terugbelverzoek en onze expert belt u terug op het tijdstip van uw keuze.

  * Verplich veld

  Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

  Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

  Bericht verzenden
  Hoe kunnen we u helpen?

  Stuur ons een bericht en onze expert zal contact met u opnemen.

   * Verplich veld

   Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

   Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

   Abonneer u op onze nieuwsbrief
   Hoe kunnen we u helpen?

   Ontvang informatie en updates over ons aanbod