Hotel

Koel- en airconditioningsystemen voor de hotelsector

Contact Lees meer

Airconditioningservice in hotels

Of het nu om een vakantie of een zakenreis gaat, het verblijf in het hotel moet voor de gast zo aangenaam mogelijk zijn. Dit houdt onder meer in dat de temperaturen in de hotelkamer, het restaurantgedeelte en andere delen van het hotel ideaal zijn. De hotelgast wil in de zomer zijn kamer op het zuiden binnengaan en een aangename frisheid voelen.

Airconditioners voor hotels zijn de oplossing. Zij zorgen voor een aangename airconditioning in de hotelkamer en ook in de andere ruimten, zoals de entree of de wellness-ruimte. Met kamers met airconditioning bent u verzekerd van tevreden gasten. 

Wat is belangrijk voor hotel airconditioners?

Dat hangt helemaal af van je ideeën voor het hotel. Wilt u dat de gast zelf de comfortabele temperatuur in zijn of haar hotelkamer kan bepalen of moet de airconditioning centraal worden geregeld en moet de temperatuur in alle kamers gelijk zijn? De hotelgast moet alleen kunnen vaststellen of de airconditioning werkt of niet.

Wil je slimme airco’s in de gastenkamers? Deze gaan automatisch aan of uit wanneer de vakantieganger de hotelkamer binnenkomt of verlaat of een raam opent of sluit.

Er komt heel wat kijken bij de keuze van de juiste airconditioning voor hotels. Als u vragen heeft over de planning, neem dan gerust contact met ons op.

Kostenloze texatie en advies

Welke airconditioner voor welk deel van de accommodatie?

Entree/ receptie:

In de entree wordt de deur door elke hotelgast gebruikt. Als het hotel geen draaideur heeft, is het des te belangrijker dat u de warmte in de winter en de koude in de zomer in de ingangsruimte houdt. Doordat de deur voortdurend wordt geopend, is er altijd een uitwisseling tussen de buitentemperatuur en de binnentemperatuur. Dit moet worden tegengegaan. Dit is mogelijk met zogenaamde luchtgordijnsystemen. Deze worden aan de deur bevestigd en vormen een barrière van stromende lucht die de uitwisseling van warmte tussen buiten- en binnenlucht verhindert.

Split-airconditioningsystemen zijn geschikt voor het handhaven van een ideale temperatuur in de entreeruimte. Deze bestaan uit een buiten- en een binnenunit. Afhankelijk van de grootte van de entreeruimte kan een multi-split airconditioner ook een oplossing zijn. Zo kunt u meerdere binnenunits op één buitenunit aansluiten.

klima

Conferentiezalen/zalen:

Conferentieruimten en zalen, zoals de ontbijtzaal, zijn ruimten die van airconditioning moeten worden voorzien om het uw gasten naar de zin te maken. Aangezien conferentiezalen vaak worden gebruikt voor langere conferenties of vergaderingen, moet voor een comfortabel klimaat worden gezorgd. Multi-split airconditioningsystemen zijn ook geschikt voor dit doel.

Als binnenunits kunnen plafondunits de ruimte gelijkmatig koelen of verwarmen zonder de aandacht te trekken. Ze kunnen zo worden aangebracht dat ze nauwelijks zichtbaar zijn.

klima

Hotelkamer:

Deze gastenkamer is de belangrijkste kamer voor airconditioning. Omdat dit de plaats is waar uw gasten vaak het langst blijven, ongeacht hun reis. Als de kamertemperatuur en de luchtkwaliteit hier niet in orde zijn, kan dit snel leiden tot een slechte beoordeling door de gast. Wij raden aan om hier een split of multi-split airconditioning unit te installeren. De volgende typen eenheden zijn mogelijk:

 • Plafond cassette unit
 • Wandunit
 • Kanaaleenheid

Plafondcassette-units en gekanaliseerde airconditioningunits zijn bijna onzichtbaar omdat ze in het plafond verdwijnen. Kanaalairco’s worden vaak gebruikt voor hotelkamers omdat zij het voordeel hebben dat zij zeer stil zijn. Vergeleken met bovenkasten kan dit een groot verschil maken. Bovendien kunnen kanaal-airconditioners luchtdruk gebruiken om de koude lucht naar verschillende kamers te transporteren.

klima

Waar u op moet letten als u een airconditioner koopt

Om hierop te antwoorden, moet u zich altijd in de schoenen van de klanten verplaatsen en hun behoeften begrijpen. Als u met deze factoren rekening houdt, zal dat aanzienlijk bijdragen tot het comfort van de hotelgasten. U mag echter uw eigen criteria niet verwaarlozen. Let daarom bij de aanschaf van een hotelairconditioner op het volgende:

 • Prijs-prestatieverhouding
 • Energie-efficiëntie
 • Luidheid
 • Prestaties
 • Ontwerp

Prestaties zijn zowat de doorslaggevende factor voor of tegen een airconditioner. Het heeft geen zin een airconditioner te installeren die niet is ontworpen voor de grootte van de kamer en andere ruimten. U wilt immers zo energiezuinig mogelijk zijn en zo veel mogelijk voordeel halen uit het gebruik ervan.

Kolonia

Onze airconditioningservice voor uw hotel!

Klivatec adviseert u graag over alle aspecten van koel- en klimaattechniek in hotels. Het maakt niet uit of u een systeem wilt retrofitten of vragen hebt over een reeds geïnstalleerde airconditioningsunit. Onze experts hebben jarenlange ervaring op het gebied van koeltechniek en staan u terzijde bij planning en installatie.

Wij kunnen u ook helpen met het regelmatige onderhoud en de service van uw bestaande airconditioningsystemen in het hotel om hun functionaliteit en veiligheid te waarborgen.

Neem gewoon contact met ons op via het contactformulier of per telefoon!

CONTACT

Bel ons gewoon op of maak gebruik van een van onze diensten.
Wij beantwoorden al uw vragen!

+31 6 84 81 77 83 Werkdagen 9-17 uur

Verzoek om teruggebeld te worden
Hoe kunnen we u helpen?

Gebruik ons terugbelverzoek en onze expert belt u terug op het tijdstip van uw keuze.

  * Verplich veld

  Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

  Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

  Bericht verzenden
  Hoe kunnen we u helpen?

  Stuur ons een bericht en onze expert zal contact met u opnemen.

   * Verplich veld

   Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

   Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

   Abonneer u op onze nieuwsbrief
   Hoe kunnen we u helpen?

   Ontvang informatie en updates over ons aanbod