Thuis

Koeling en airconditioning voor de woning

Contact Lees meer

Airconditioning service voor flat en huis

De zomers worden steeds warmer en het verlangen naar een comfortabele kamertemperatuur neemt toe. Dit is ook te merken aan het feit dat airconditioners steeds populairder worden. Een goede airconditioner zorgt ervoor dat uw huis altijd op de ideale temperatuur is en dat u zich thuis comfortabel voelt. 

Wat doet een goede airconditioner voor uw huis?

In principe kan worden gezegd dat een airconditioner bedoeld is om uw huis of appartement van airconditioning te voorzien. Dus als het in de zomer te warm is, zorgt de juiste airconditioner ervoor dat uw huis wordt gekoeld. De volgende factoren zijn doorslaggevende aankoopargumenten:

 • Prijs-prestatieverhouding
 • Volume
 • Grootte van de kamer
 • Aantal kamers
 • Stroomverbruik

Kostenloze texatie en advies

Welke airconditioner voor welke kamer?

Er zijn vele soorten airconditioners. Split airconditioners kunnen geschikt zijn voor uw huis of flat, afhankelijk van de grootte van de kamers. Niet alleen de grootte van de ruimte of de grootte van de airconditioner is van belang, maar ook het uiterlijk. In de slaapkamer speelt het uiterlijk van de airconditioner waarschijnlijk een minder grote rol. Terwijl in de woonkamer het toestel eerder discreet en onopvallend moet zijn. Daarom zijn er split- of multi-split airconditioners in verschillende uitvoeringen. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen de verschillende soorten airconditioners?

klima

Split air conditioner:

De split-airconditioners bestaan uit ten minste twee componenten: de buitenunit en de binnenunit. De buitenunit zuigt het hete koelmiddel aan, laat het afkoelen met behulp van de buitenlucht en injecteert het koude koelmiddel terug in de binnenunit. Het koelcircuit is zo ontworpen dat er geen koelvloeistof verloren gaat. Met behulp van compressie en condensatie wordt het koelmiddel in de toestand gebracht waarin het het best warmte opneemt of weer afgeeft in de buitenunit. Dit garandeert een constante koeling van de ruimte waarin de binnenunit zich bevindt.

Als u meerdere binnenunits op één buitenunit wilt aansluiten, wordt het systeem een multi-split airconditioner genoemd. Dit type airconditioner is ideaal voor uw huis. U kunt verschillende kamers uitrusten met binnenunits, maar heeft slechts één buitenunit nodig.

Er zijn verschillende uitvoeringen van binnenunits voor split-systemen. Deze omvatten:

 • Wandunits: geschikt voor compacte ruimtes waar niet veel plaats is voor een binnenunit.
 • Borstkasten: stil, geschikt voor plafonds en vloeren
 • Plafondcassettes: ruimtebesparend, geschikt voor ruimten met verlaagde plafonds
 • Ducted airconditioners: verdwijnen volledig in het plafond of de muur, visueel nauwelijks zichtbaar
klima

Hoe worden airconditioners geïnstalleerd?

In principe is de installatie van split-airconditioners eenvoudig. U plaatst de buitenunit aan de gevel of op een andere plaats buiten, dicht bij uw binnenunit. Plaats de gewenste binnenunit op de aangewezen plaats in de kamer. Nu moeten de leidingen van de buitenunit naar de binnenunit worden gelegd. Afhankelijk van de vereiste lengte van deze leidingen kan het nodig zijn de bestaande koelvloeistof bij te vullen.

Belangrijk! De installatie van split-airconditioners klinkt eenvoudig, maar moet door een vakman worden goedgekeurd voordat het systeem in gebruik kan worden genomen. Dit is wettelijk verplicht en waarborgt uw veiligheid. Wij raden aan het advies en de installatie te laten uitvoeren door een koel- en airconditioningtechnicus. Beginnend met de correcte installatie van de buitenunit, via het leggen van de koelmiddelleidingen, tot de nauwkeurige en schone installatie van de afzonderlijke binnenunits, moet alles perfect worden uitgevoerd. Dit kan niet door een leek worden gedaan. Onze aanbeveling luidt dan ook:

Laat de installatie van uw nieuwe multisplit airconditioningsysteem uitsluitend uitvoeren door een deskundig en ervaren bedrijf dat gespecialiseerd is in koel- en klimaattechniek!

Met Klivatec staat altijd een partner voor installatie en montage tot uw beschikking. Voel je vrij om contact met ons op te nemen!

klima

Klivatec Air Conditioning Services!

Wij helpen u de juiste airconditioner voor uw huis te kiezen. Het maakt niet uit of u een airconditioner laat inbouwen of dat u een bestaande unit wilt vervangen of een onderhoudsbeurt wilt laten uitvoeren.

Wij verzorgen graag de installatie of het achteraf inbouwen van een split-airconditioner voor u. Ons bekwaam team staat tot uw beschikking met deskundigheid, veel ervaring en een hoog niveau van bekwaamheid op het gebied van koel- en airconditioningtechniek. Ons dienstenpakket op het gebied van split-airconditioningsystemen omvat onder andere:

 • een gedetailleerd advies over de individuele airconditioning units die beschikbaar zijn,
 • een beoordeling van de structurele veranderingen op de plaats van installatie,
 • op verzoek, een inspectie van het onroerend goed met het oog op de opstelling van een concrete, individuele offerte,
 • de installatie van een nieuwe split airconditioner,
 • indien nodig, de ontmanteling of verwijdering en professionele verwijdering van een oud airconditioningsysteem, met inbegrip van de correcte extractie van koelvloeistof,
 • de vervanging van oude airconditioningsystemen die volgens de moderne normen niet langer aanvaardbaar zijn,
 • de planning van gecombineerde oplossingen voor de regeling van de ruimtetemperatuur met gebruikmaking van split-units en warmtepompen.

Wij installeren en monteren zowel de binnen- als de buitenunits van split-airconditioningsystemen volgens de laatste wettelijke voorschriften. Wij zorgen ook voor schoon werk in elke fase – de stress op de plaats van installatie moet voor u als klant zo laag mogelijk worden gehouden! En last but not least kunnen wij u na de installatie ook uitgebreid instrueren over de bediening van uw nieuwe split airconditioner.

Heeft u nog vragen over airconditioningsystemen voor uw woning? Neem contact met ons op via het contactformulier. We helpen u graag!

CONTACT

Bel ons gewoon op of maak gebruik van een van onze diensten.
Wij beantwoorden al uw vragen!

+31 6 84 81 77 83 Werkdagen 9-17 uur

Verzoek om teruggebeld te worden
Hoe kunnen we u helpen?

Gebruik ons terugbelverzoek en onze expert belt u terug op het tijdstip van uw keuze.

  * Verplich veld

  Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

  Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

  Bericht verzenden
  Hoe kunnen we u helpen?

  Stuur ons een bericht en onze expert zal contact met u opnemen.

   * Verplich veld

   Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

   Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

   Abonneer u op onze nieuwsbrief
   Hoe kunnen we u helpen?

   Ontvang informatie en updates over ons aanbod