Wallboxen: dit zijn de ondersteuningsmogelijkheden

Wallboxen: dit zijn de ondersteuningsmogelijkheden

Het aantal elektrische voertuigen blijft gestaag groeien. Elektrische auto’s maken het verkeer duurzamer en dragen aanzienlijk bij aan het behalen van milieudoelstellingen. Het opladen van een elektrisch voertuig bij openbare oplaadpunten kan leiden tot langere wachttijden. Bovendien heeft niet elke huiseigenaar een laadstation in de buurt. Voor wie één of zelfs meerdere elektrische voertuigen thuis heeft, kan een Wallbox, speciaal ontworpen voor thuisgebruik, vaak de moeite waard zijn.

Heeft u nog meer vragen?

Onderwerpen op deze pagina:

Voordelen van Wallboxen voor elektrische voertuigen

Met een privé Wallbox kunt u uw elektrische auto gemakkelijk voor uw eigen voordeur opladen. U hoeft niet naar openbare laadstations te rijden en kunt uw auto ’s nachts of terwijl u thuis bent opladen. Dit bespaart tijd en biedt altijd het gemak van een betrouwbare oplaadmogelijkheid direct bij u thuis.

blank
 • Snellere laadtijden
  Privé Wallboxen met een capaciteit van 11 kW of 22 kW bieden snelle laadtijden. Afhankelijk van het model en het laadvermogen kunt u binnen enkele uren voldoende bereik krijgen voor dagelijks gebruik.
 • Kostenbesparing
  Het gebruik van een privé Wallbox stelt u in staat te profiteren van goedkopere elektriciteitstarieven. Veel energieleveranciers bieden speciale tarieven voor thuis opladen, met lagere kosten per kilowattuur (kWh). Vergeleken met openbare laadstations of snellaadstations kunt u op de lange termijn kosten besparen.
 • Betrouwbare laadinfrastructuur
  Met een eigen Wallbox hebt u de zekerheid dat er altijd een betrouwbare oplaadinfrastructuur beschikbaar is. U hoeft niet te vertrouwen op de beschikbaarheid van openbare laadstations en kunt uw auto altijd opladen.
 • Verhoging van de vastgoedwaarde
  Het installeren van een privé Wallbox kan de waarde van uw eigendom verhogen. Steeds meer potentiële kopers hechten belang aan de mogelijkheid om een elektrisch voertuig thuis op te laden. Een bestaande Wallbox kan daarom een aantrekkelijk verkoopargument zijn.
 • Duurzaamheid
  Door uw elektrische voertuig thuis op te laden met hernieuwbare energie, draagt u bij aan milieubescherming. U kunt uw eigen elektriciteit uit zonnepanelen of andere hernieuwbare energiebronnen gebruiken en zo uw CO2-voetafdruk verder verminderen.
blank

Wat kost een eigen laadstation voor de deur?

De kosten van een Wallbox variëren afhankelijk van model, capaciteit, functies en installatie-inspanning. De prijsklasse voor Wallboxen kan aanzienlijk variëren. Eenvoudigere modellen zonder extra functies zijn al beschikbaar vanaf ongeveer 300 tot 400 euro, terwijl hoogwaardigere en krachtigere Wallboxen met geavanceerde functies enkele duizenden euro’s kunnen kosten. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit, de laadcapaciteit en de ingebouwde functies.

Bovenop de aanschafkosten komen de installatiekosten. Deze zijn afhankelijk van de lokale omstandigheden en de vereisten voor de elektrische infrastructuur. Een deel van de kosten bestaat uit het werk en de expertise van een elektricien. Extra kosten kunnen ontstaan voor bekabeling, de vereiste aardlekschakelaar, aardingswerkzaamheden en eventueel noodzakelijke upgrades van de elektrische aansluitcapaciteit.

Onthoud dat het kiezen van de juiste capaciteit van de wallbox belangrijk is. Meer hierover leest u hier.

Hoe Wallboxen bijdragen aan duurzaamheid

Wallboxen dragen essentieel bij aan duurzaamheid. Elektrische voertuigen die via Wallboxen worden opgeladen, produceren tijdens het rijden geen directe CO2-uitstoot of andere schadelijke stoffen. Dit draagt bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het bestrijden van klimaatverandering, vooral als de stroom afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen.

Moderne Wallboxen hebben functies voor het monitoren en beheren van het energieverbruik. Ze kunnen bijvoorbeeld het laadproces optimaliseren om gebruik te maken van goedkopere stroom op specifieke tijden of de laadcapaciteit aanpassen aan de beschikbaarheid van hernieuwbare energie. Dit bevordert een efficiënt gebruik van stroom en minimaliseert energieverbruik.

blank

E-voertuigen opladen met stroom uit hernieuwbare bronnen

De stroom die wordt gebruikt om elektrische voertuigen op te laden, komt meestal uit het algemene stroomnet. De herkomst van deze stroom hangt echter af van de energiebron waaruit de stroom wordt opgewekt. U draagt al significant bij aan milieubescherming door te kiezen voor een groene stroomleverancier.

Heeft u nog meer vragen?

Bovendien is het ook mogelijk om de Wallbox op te laden met zelf geproduceerde stroom uit zonnepanelen. Hiermee wordt u nog onafhankelijker van de openbare stroomvoorziening en kunt u uw elektrische auto voordelig opladen met groene stroom.

Als u geïnteresseerd bent in een Wallbox voor bedrijven, nodigen we u uit dit artikel te lezen.

CONTACT

Bel ons gewoon op of maak gebruik van een van onze diensten.
Wij beantwoorden al uw vragen!

+31 6 84 81 77 83 Werkdagen 9-17 uur

Verzoek om teruggebeld te worden
Hoe kunnen we u helpen?

Gebruik ons terugbelverzoek en onze expert belt u terug op het tijdstip van uw keuze.

  * Verplich veld

  Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

  Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

  Bericht verzenden
  Hoe kunnen we u helpen?

  Stuur ons een bericht en onze expert zal contact met u opnemen.

   * Verplich veld

   Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

   Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

   Abonneer u op onze nieuwsbrief
   Hoe kunnen we u helpen?

   Ontvang informatie en updates over ons aanbod