Fotovoltaïsch: Zo plant de expert de montage

Fotovoltaïsch: Zo plant de expert de montage

De droom om zelf elektriciteit op te wekken door gebruik te maken van fotovoltaïsche systemen is inmiddels werkelijkheid geworden voor veel mensen. Maar hoe verloopt eigenlijk de montage van het zonnepaneel? In dit artikel leert u alles over de montage van fotovoltaïsche systemen:

Welke montagesystemen er zijn, welke stappen er moeten worden genomen en of de montage van fotovoltaïsche systemen ook zelf kan worden uitgevoerd. We zullen hier ook de kosten voor een expert vermelden.

Onderwerpen op deze pagina:

Van planning tot eigen stroom

Een ambachtsman of specialist in fotovoltaïsche opbouw is degene die het proces van het installeren van het PV-systeem op uw eigen huis of gebouw organiseert. Het is niet alleen belangrijk dat de expert de basisprincipes van fotovoltaïsche technologie en de verbindingen tussen de componenten begrijpt, maar ook dat hij de montageplanning goed aanpakt. Een grondige planning vormt namelijk de basis voor een succesvol en veilig resultaat.

Deze stappen worden uitgevoerd door bedrijven zoals het onze, zodat u veilig schone zonne-energie kunt opwekken:

 1. Bepalen van de dakhoek: Voor het plannen van een zonnepanelenmontage bepalen we eerst het type montage. Het is belangrijk om te weten of het gebouw een plat dak of een zadeldak heeft en of de montage recht of onder een hoek moet worden uitgevoerd.
 2. Positionering: We houden rekening met schaduwval, weersomstandigheden en de loop van de zon. We bekijken hoe het systeem zo wordt gepositioneerd dat het bestand is tegen regen en sneeuw en efficiënt zonne-energie produceert.
 3. Berekening van de panelen: Nu we weten hoeveel vierkante meters beschikbaar zijn en hoeveel stroom u wilt genereren, kunnen we berekenen hoeveel panelen er nodig zijn.
 4. Bevestiging: Dakhaken, zonnepanelenrails en moduleklemmen of een montageconstructie helpen bij het bevestigen van de panelen – welk systeem we kiezen, hangt af van de omstandigheden van het dak.
 5. Controleren van de verbindingen: Vervolgens plannen we de bedrading. Nadat alle stappen zijn gepland en uw PV-systeem is geïnstalleerd, zorgen we ervoor dat alle verbindingen correct zijn aangesloten en functioneren. We testen de installatie en zorgen ervoor dat deze correct werkt en stroom opwekt.
blank

De belangrijkste fotovoltaïsche montagesystemen

Er zijn veel verschillende fotovoltaïsche montagesystemen die kunnen worden gebruikt voor de installatie van zonne-energiesystemen. Elk systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen en moet daarom worden gekozen op basis van de behoeften en eisen van de klanten.

Het platdak-montagesysteem

Het platdak-montagesysteem is het meest voorkomende montagesysteem voor zonne-energiesystemen. Het bestaat uit verschillende componenten, waaronder een basisframe, de zonnecellen, een regelsysteem en een constructie. De componenten worden vervolgens aan de dakconstructie gelijmd, geklonken of geschroefd. Afhankelijk van het budget kan de constructie de zonnepanelen op de zon richten en volgen of vast worden gemonteerd. Lees hier over het installeren van een fotovoltaïsch systeem op een plat dak.

Het dakpan-montagesysteem

Het dakpan-montagesysteem is een stijlvolle oplossing en kan worden gebruikt als een speciaal ontwerpelement. Het combineert dakpannen met een zonnecel. Hierbij wordt de zonnecel rechtstreeks als dak gebruikt en is er geen constructie nodig.

Het op-dak-montagesysteem

Het op-dak-montagesysteem is voornamelijk relevant voor zadeldaken. Bij dit systeem worden de zonnepanelen met haken of rails op de eigenlijke dakpannen bevestigd. Voordat u voor dit systeem kiest, moet u er zeker van zijn dat uw dak de komende 20 jaar niet hoeft te worden vernieuwd.

Waar u op moet letten: Voordat de planning voor de montage van een zonne-energiesysteem begint, moet u eerst met uw installatiepartner bepalen welk van de bovengenoemde systemen moet worden gebruikt.
blank

Fotovoltaïsch en montage – Mag ik dit zelf doen?

De montage van een PV-systeem is een complexe taak die veel ervaring en vakkennis vereist. Omdat veel mensen echter kosten willen besparen, vragen ze zich af of ze dit niet gewoon zelf kunnen doen? Bij een investering zoals die van een zonne-energiesysteem is het belangrijk om niet op het verkeerde moment te bezuinigen. Eigen installatie wordt niet aanbevolen, want de juiste en veilige montage vereist een grondig begrip van de technologie, fysica en de specifieke eigenschappen en bedrading van het PV-systeem. Onze experts hebben hier kennis van en kunnen een probleemloze installatie garanderen. In dit artikel leggen we gedetailleerd uit hoe het installatieproces van een fotovoltaïsch systeem verloopt.

Waar u op moet letten:

Voordat de planning van de montage van een PV-systeem begint, moet u eerst met uw installatiepartner bepalen welk van de bovengenoemde systemen moet worden gebruikt.

Als u kiest voor een kant-en-klaar PV-systeem, moet u ervoor zorgen dat het geschikt is voor uw specifieke daktype. U moet in staat zijn om de optimale afstand tussen de modules en de benodigde montagesystemen te bepalen. Deze afstand is belangrijk om de maximale prestaties uit uw systeem te halen. Bij deze stap kan veel fout gaan, dus ervaring is vereist.

Bij de montage zorgen vakmensen er ook voor dat de PV-modules stevig op het oppervlak worden bevestigd. Dit is belangrijk zodat het systeem ook bij slechte weersomstandigheden en windbelasting intact blijft.

Heeft u nog vragen?

Wat kost de montage door een specialist?

Bij de montage van fotovoltaïsche systemen moet u zich ervan bewust zijn dat een vakman de bovengenoemde stappen altijd routinematig en sneller uitvoert dan een leek. Een expert kan dus een grote hulp zijn.

De kosten van de montage zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het systeem, het type montage, het type zonnepanelen en de kwaliteit van het werk.

blank

Laat u door ons adviseren voordat u fotovoltaïsche systemen installeert

Conclusie is dat fotovoltaïsche systemen en hun deskundige montage een lonende investering zijn in uw eigen stroomopwekking. Er kan veel misgaan en enorme extra kosten kunnen ontstaan bij een probleem of ongeval. Daarom is het belangrijk om een beroep te doen op ervaren specialisten. Schakel vandaag nog een specialist in om een overzicht te krijgen van uw project en een prijsindicatie te ontvangen.

Wij zijn een vakbedrijf en beschikken over gedegen expertise waar u altijd van zult profiteren. Op verzoek installeren we ook uw zonne-energiesysteem. U kunt ons bereiken via ons contactformulier of telefonisch van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur op +31 6 84 81 77 83.


Bronnen:

https://echtsolar.de/photovoltaik-montage/

https://www.bmwi-energiewende.de/EWD/Redaktion/Newsletter/2016/12/Meldung/direkt-erklaert.html

CONTACT

Bel ons gewoon op of maak gebruik van een van onze diensten.
Wij beantwoorden al uw vragen!

+31 6 84 81 77 83 Werkdagen 9-17 uur

Verzoek om teruggebeld te worden
Hoe kunnen we u helpen?

Gebruik ons terugbelverzoek en onze expert belt u terug op het tijdstip van uw keuze.

  * Verplich veld

  Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

  Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

  Bericht verzenden
  Hoe kunnen we u helpen?

  Stuur ons een bericht en onze expert zal contact met u opnemen.

   * Verplich veld

   Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

   Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

   Abonneer u op onze nieuwsbrief
   Hoe kunnen we u helpen?

   Ontvang informatie en updates over ons aanbod