De eigen zonnepaneleninstallatie: stappen en kosten van de installatie

De Complete Gids voor Zonnepaneel Installatie

Het gebruik van zonnepanelen is een geweldige manier om te profiteren van de energie van de zon. Voordat de eerste stroom echter kan vloeien, moet het zonnepaneelsysteem worden geïnstalleerd. De stappen die het zonnepaneelsysteem tijdens de installatie moet doorlopen, zijn individueel en dienen te worden gepland en uitgevoerd door een specialist.

Welke stappen dit zijn en welke kosten hierbij kunnen komen kijken, leest u in de volgende paragrafen.

Heeft u nog meer vragen?

Onderwerpen op deze pagina:

blank

Vragen voorafgaand aan de installatie

Bij het installeren van een zonnepaneelsysteem zijn er enkele zaken waarmee rekening moet worden gehouden om optimale prestaties en een lange levensduur te garanderen. Het is allereerst belangrijk dat u het juiste systeem kiest dat voldoet aan de eisen van uw eigendom. Hierbij gaat het om het gewicht van het systeem, de draagcapaciteit van uw dak en het vereiste vermogen.

Het is noodzakelijk dat het zonnepaneelsysteem op een stabiele ondergrond wordt geïnstalleerd en voldoende zonlicht ontvangt. Is uw dak plat of hellend? Is er een opstand nodig? Deze vragen dienen beantwoord te worden voordat met de installatie kan worden begonnen.

Het is ook belangrijk om na te denken over noodzakelijke veiligheidsmaatregelen om het risico op brand en elektrische schokken te voorkomen die kunnen voortvloeien uit een onjuiste omgang met elektriciteit.

Wist u dat? U kunt een grondwaterpomp aansluiten op uw fotovoltaïsche installatie. Dit vermindert de afhankelijkheid van fluctuerende elektriciteitskosten. Meer hierover leest u hier.

Deze stappen volgt een specialist bij het monteren van uw PV-systeem:

 1. Hij stelt samen met u een plan op voor de installatie en beoordeelt de eisen van het pand.
 2. De specialist kiest het juiste systeem dat voldoet aan alle bovengenoemde eisen.
 3. Hij installeert het zonnepaneelsysteem op een stabiele ondergrond en zorgt ervoor dat het voldoende zonlicht ontvangt.
 4. De monteur bekabelt het systeem en controleert het op een correcte werking.
 5. Vervolgens zorgt hij ervoor dat alle veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen. Hierdoor worden kortsluitingen, brand en elektrische schokken voorkomen.
 6. Tot slot test en onderhoudt de expert het systeem om optimale prestaties te garanderen.
blank

Welke bedrijven mogen zonnepanelen installeren en de installatie uitvoeren?

In feite mogen ook huiseigenaren zonder voorafgaande kennis zonnepanelen installeren. Echter, vanwege het hoge investeringsbedrag en mogelijke fouten en gevaren, wordt dit afgeraden.

Bovendien moet de aansluiting van het systeem absoluut door een professional worden uitgevoerd om de garantie van de fabrikant niet te verliezen. Omdat veel leveranciers 20 – 30 jaar garantie bieden op hun zonnecellen, is dit een belangrijk punt om in overweging te nemen.

Wij combineren deskundig advies, interactieve systeemplanning en lokale installatie-expertise. Zo bieden wij u een ideale en veilige oplossing voor uw zonnepanelen en hun installatie.

Wat kost het installeren van een zonnepaneelsysteem?

Voordat zelf opgewekte stroom kan worden gebruikt, is de installatie van een fotovoltaïsch systeem (PV-systeem) noodzakelijk. Voordat echter uitspraken over kosten en planning kunnen worden gedaan, is een persoonlijk gesprek nodig. In dit gesprek vragen wij u naar informatie over uw dak (type of helling), de locatie en de grootte van uw PV-systeem. Daarna ontvangt u snel een offerte voor de installatie van uw zonnepanelen.

Wij raden u echter aan de planning en installatie door een bedrijf te laten uitvoeren om mogelijke problemen te voorkomen. Ons aanbod omvat planning, levering, installatie en onderhoud.

Slim kopen – Zo kost uw zonnepaneelsysteem minder

Door het juiste bedrijf te kiezen, kunt u vooral besparen bij de aanschaf van uw fotovoltaïsche systeem.

blank

Kies Klivatec als uw fotovoltaïsche installatiebedrijf

Vooral bij onderwerpen die niet dagelijks voorkomen, is het belangrijk een aanspreekpunt te vinden dat u kunt vertrouwen. Wij van Klivatec helpen u vanaf het begin met een individuele planning en een transparant overzicht van de kosten. Kies ons als experts en dienstverleners om er zeker van te zijn dat er geen onaangename verrassingen optreden en alle afspraken worden nagekomen.

Heeft u nog meer vragen?

Wij van Klivatec staan voor u klaar

De aankoop van een zonnepaneelsysteem en de installatie door een gespecialiseerd bedrijf zijn altijd een waardevolle investering, waarmee u stroom, geld en zenuwen bespaart. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak en krijg met Klivatec een overzicht van uw project.

Onze deskundige medewerkers staan altijd voor u klaar met advies. Zo krijgt u een gedetailleerd kostenoverzicht en weet u precies wanneer u kunt verwachten dat uw project is voltooid.

Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf en brengen diepgaande expertise mee waarvan u altijd profiteert. U kunt ons bereiken via ons contactformulier of telefonisch op +31 6 84 81 77 83.


Bronnen:

https://efahrer.chip.de/solaranlagen/solaranlage-installieren-so-gehen-sie-bei-der-planung-richtig-vor_104020

https://www.solaranlagen-portal.com/solar/solares-bauen/montage

https://www.ise.fraunhofer.de/de/presse-und-medien/news/2019/solar-und-windenergieanlagen-erzeugen-im-ersten-halbjahr-2019-mehr-strom-als-kohlekraftwerke.html

https://www.ruv.de/ratgeber/bauen-wohnen/sicher-sorglos/elektroarbeiten

CONTACT

Bel ons gewoon op of maak gebruik van een van onze diensten.
Wij beantwoorden al uw vragen!

+31 6 84 81 77 83 Werkdagen 9-17 uur

Verzoek om teruggebeld te worden
Hoe kunnen we u helpen?

Gebruik ons terugbelverzoek en onze expert belt u terug op het tijdstip van uw keuze.

  * Verplich veld

  Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

  Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

  Bericht verzenden
  Hoe kunnen we u helpen?

  Stuur ons een bericht en onze expert zal contact met u opnemen.

   * Verplich veld

   Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

   Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

   Abonneer u op onze nieuwsbrief
   Hoe kunnen we u helpen?

   Ontvang informatie en updates over ons aanbod