Quick Connect voor de snelle aansluiting van uw airconditioning

Snelle en Efficiënte Installatie van Uw Airconditioning: Een Gids voor Quick Connect Systemen

Als u besluit een airconditioningsysteem te gebruiken voor uw kantoor of thuis, komt al snel de vraag naar de juiste installatie. Tegenwoordig zijn moderne airconditioners uitgerust met talrijke functies en kunnen ze via smart home worden bediend. Ook voor de montage is er nu een slimme oplossing. Met de snelle montage is het apparaat in korte tijd geïnstalleerd en in gebruik genomen. U geniet van een aangenaam binnenklimaat zonder dat ingewikkelde aansluit- en installatiewerkzaamheden nodig zijn. Hoe de aansluiting van een airconditioning via Quick Connect werkt en wat een Quick Connect airconditioning betekent, leest u in dit artikel.

Onderwerpen op deze pagina:

Dit zijn de voordelen van een split airconditioner

Voordat de vraag naar de optimale installatie kan worden beantwoord, kijken we naar de voordelen van split-airconditioners ten opzichte van monoblock airconditioners. Met een split-airconditioner kunt u zowel koelen als verwarmen. Bovendien zijn deze systemen ontworpen voor grotere ruimtes. Ze zijn stil in gebruik en worden bediend via smart home, zodat er niet overal kabels door de kamer lopen.

Andere voordelen in één oogopslag:

 • Snelle montage
 • App-bediening of bediening via LED-display
 • Afstandsbediening inbegrepen
 • Strak en hoogwaardig design
 • Een systeem voor maximaal 5 kamers
 • Koelen en verwarmen in één model
 • Energie besparen

Multisplit airconditioners met Quick-Connector zijn eenvoudig te installeren. Veel fabrikanten voorzien ze nu van een installatieset, zodat u de single-split airconditioner of de multisplit-airconditioner gemakkelijker kunt monteren. Mobiele airconditioners hoeven meestal alleen te worden neergezet – de ingewikkelde installatie en het leggen van leidingen vervalt. Echter, een mobiele airconditioning unit is slechts een enkele oplossing voor één kamer. Meestal zijn deze systemen aanzienlijk duurder in gebruik en is de koelcapaciteit alleen ontworpen voor kleinere ruimtes. Hier leest u meer.

blank

Wat is een Quick Connect airconditioner en hoe werkt het?

Klassieke multi-split airconditioners zijn verbonden via pijpleidingen. Bij het in bedrijf stellen moet in deze pijpen een vacuüm worden gecreëerd om het koelmiddel in te vullen. Dit mag alleen door een gespecialiseerd bedrijf worden gedaan om enerzijds de gewenste koelcapaciteit en het optimale welzijn te bereiken en anderzijds milieuschade te voorkomen. Een split-airconditioner met Quick Connect bestaat ook uit de combinatie van een buiten- en binnenunit.

Het verschil is dat bij een QC-airconditioning unit de binnen- en buitenunits zijn verbonden via speciale adapters. Bovendien is de buitenunit al voorzien van koelmiddel en heerst er zowel in de buiten- als de binnenunit al perfect vacuüm. De binnen- en buitenunits worden onder vacuüm geleverd. Bij het in gebruik nemen worden speciale servicemogelijkheden geopend op de buitenunit en wordt het bestaande pijpsysteem automatisch gevuld met het koelmiddel. Het installeren van de split-airconditioner gaat dus veel sneller en goedkoper.

Heeft u nog meer vragen?

Wat zit er in een Quick Connect set?

Airconditioners die zijn uitgerust met een Easy Quick-verbinding, besparen veel werk bij de installatie. De professional heeft maar een paar handelingen nodig voordat hij een WiFi-split airconditioner heeft aangesloten. De volgende componenten zijn inbegrepen in de levering:

 • Snelkoppelingen
 • Elektrische rubberen leidingen
 • Condensafvoerslang
 • Wanddoorvoer
 • Pantserband
 • Armaflex ACE band
 • Kabelbinders

Dankzij deze componenten kan na aankoop een snelle ingebruikname van de split-airconditioner plaatsvinden. Er hoeft geen ingewikkeld vacuüm te worden gecreëerd, omdat er al een hoog vacuüm aanwezig is.

blank

Welke airconditioningsystemen kunnen worden aangesloten met het Quick Connect-systeem?

De handige set is speciaal ontworpen voor de split-airconditioner. Houd er rekening mee dat u nog steeds een technicus of gespecialiseerd bedrijf moet inschakelen voor de installatie van de split-airconditioner. Ondanks de snelle montage uitrusting mag u uw airconditioner niet zelf installeren en vullen. Volgens EU-verordening 517/2014 en de klimaatbeschermingsverordening moeten split-airconditioners worden geïnstalleerd door een gecertificeerd gespecialiseerd bedrijf en vervolgens in bedrijf worden gesteld. Als de airconditioner niet professioneel is goedgekeurd, is er in geval van schade geen garantie. De airconditioningtechnicus heeft echter aanzienlijk minder tijd nodig, wat uiteindelijk resulteert in een lagere installatieprijs. Bel hiervoor gerust onze klantenservice of gebruik onze online airconditioning planner en ontvang een individuele offerte afgestemd op uw behoeften.

Wat zijn de voordelen van de Easy Connect-installatie bij een moderne airconditioner?

U zult merken dat er prijsverschillen zijn tussen klassieke airconditioners en modellen met snelle aansluiting. Toch is het de moeite waard om te investeren in een airconditioner met Quick-Connector.

 1. Efficiënte installatiehulp
  Ook professionals profiteren van het feit dat de oplossing zo slim is. Ze kunnen de installatietijd en de installatie-inspanning aanzienlijk verkorten.
 2. Bespaar kosten
  Met een modern klimaatsysteem kunt u tegenwoordig zowel koelen als uw kamers verwarmen en alle functies via een app bedienen. Zodat u meer geld kunt investeren in de uitrusting en functies van uw airconditioner, kunt u beter besparen op de installatie.
 3. Perfecte afdichting
  Dankzij een innovatieve zelfafdichting kunt u erop vertrouwen dat de airconditioner hermetisch is afgesloten. Verontreiniging van de kringloop is bijna uitgesloten. Dit leidt ook tot minder onderhoudswerk.
blank

De snelle verbinding is beschikbaar voor verschillende koelmiddelen

Moderne klimaatsystemen letten steeds meer op milieuvriendelijkheid en hulpbronnenbesparing. Vooral het gebruik van het koelmiddel speelt hier een grote rol. Split-airconditioners met de Connect-set zijn beschikbaar voor zowel het koelmiddel R-32 als R-410. R-32 is een recyclebaar koelmiddel dat milieuvriendelijk kan worden geproduceerd. Bovendien heeft u met R-32 aanzienlijk minder koelmiddel nodig dan met traditionele varianten.

Heeft u nog meer vragen?

CONTACT

Bel ons gewoon op of maak gebruik van een van onze diensten.
Wij beantwoorden al uw vragen!

+31 6 84 81 77 83 Werkdagen 9-17 uur

Verzoek om teruggebeld te worden
Hoe kunnen we u helpen?

Gebruik ons terugbelverzoek en onze expert belt u terug op het tijdstip van uw keuze.

  * Verplich veld

  Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

  Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

  Bericht verzenden
  Hoe kunnen we u helpen?

  Stuur ons een bericht en onze expert zal contact met u opnemen.

   * Verplich veld

   Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

   Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

   Abonneer u op onze nieuwsbrief
   Hoe kunnen we u helpen?

   Ontvang informatie en updates over ons aanbod