Informatie over fotovoltaïsche energie en systemen voor bedrijven

Photovoltaïek voor bedrijven: Investeren in een groenere toekomst

Het gebruik van photovoltaïek voor uw bedrijf is een veilige manier om energiekosten te verlagen en uw CO₂-voetafdruk te verbeteren. In dit artikel vindt u alle informatie over de voordelen van zonne-energie en welke photovoltaïsche systemen geschikt zijn voor bedrijven.

Heeft u nog meer vragen?

Onderwerpen op deze pagina:

Is photovoltaïek voor bedrijven nog steeds de moeite waard?

Zonne-energiesystemen zijn voor bedrijven nog steeds een aantrekkelijke investering. Houd rekening met de huidige hoge elektriciteitsprijzen. Het verbeterde imago en de lagere kosten van zelf opgewekte zonne-energie zijn twee van de redenen waarom veel bedrijfseigenaren overwegen om zo’n aankoop te doen om daarmee in de energiebehoefte van machines, airconditioners, verlichting en computers te voorzien.

Bovendien kunnen bedrijven eigen verbruikscijfers van 70 procent of meer bereiken en een aantrekkelijk rendement behalen. Ook de prijzen van zonne-energieopslagsystemen worden steeds goedkoper, wat een investering nog aantrekkelijker maakt en ook na zonsondergang een onafhankelijke stroomvoorziening mogelijk maakt.

blank

Welke voordelen biedt zonne-energie voor uw bedrijf?

Photovoltaïsche systemen bieden een milieuvriendelijke manier om energiekosten te verlagen en de energiebalans van bedrijven te verbeteren. Ze worden omschreven als off-grid, wat betekent dat deze systemen u in staat stellen om aan uw energiebehoefte te voldoen zonder externe stroombronnen.

Zoals hierboven al vermeld, draagt u ook bij aan het milieu. Want als u photovoltaïsche systemen voor uw bedrijf gebruikt, worden er geen broeikasgassen uitgestoten. In plaats daarvan produceren ze schone, hernieuwbare energie.

Het is mogelijk om een grondwaterpomp te koppelen aan een photovoltaïsch systeem. Dit vermindert de afhankelijkheid van fluctuerende elektriciteitsprijzen en verhoogt het eigen verbruik. Meer hierover hier.

Welke fotovoltaïsche systemen zijn beschikbaar voor bedrijven?

Er zijn verschillende fotovoltaïsche systemen beschikbaar voor bedrijven. De bekendste en meest gebruikte zijn netgekoppelde en off-grid systemen. Deze netgekoppelde systemen zijn verbonden met het openbare sternet en kunnen overtollige energie terugleveren aan het net.

Off-grid systemen zijn niet aangesloten op het openbare net en genereren stroom die het bedrijf zelf kan gebruiken zonder afhankelijk te zijn van externe energiebronnen. Een ander populair fotovoltaïsch systeem voor bedrijven is het volgsysteem. Deze systemen volgen de beweging van de zon om meer zonlicht op te vangen, wat leidt tot een hogere energieproductie.

Ten slotte zijn er hybride systemen die zonne-energie combineren met conventionele energiebronnen zoals aardgas, wind of andere hernieuwbare energieën. Deze systemen zijn efficiënter dan standalone systemen en zijn vooral geschikt voor bedrijven die een betrouwbare stroomvoorziening nodig hebben.

blank

Hoe u kunt vaststellen of uw locatie geschikt is

Het is belangrijk om vóór de installatie van een fotovoltaïsch systeem vast te stellen of de locatie waarop het systeem geïnstalleerd zal worden geschikt is, ongeacht hoe gunstig de overstap naar zonne-energie voor uw bedrijf kan zijn.

De beste oriëntatie en helling

De oriëntatie en helling van het PV-systeem kunnen het verschil maken tussen een efficiënt en een inefficiënt systeem. De oriëntatie en helling van het zonnestroom systeem heeft een grote invloed op de energieopbrengst en bepaalt hoeveel energie het bedrijfssysteem produceert.

Om de optimale oriëntatie en helling voor het fotovoltaïsche systeem te krijgen, moet u zich eerst verdiepen in het klimaat van de betreffende locatie en de specifieke kenmerken van het gebouw. Bij een goede oriëntatie is het systeem naar het zuiden gericht en de helling moet zo zijn ingesteld dat deze zowel in de winter- als in de zomermaanden optimaal is.

In de meeste gevallen wordt een helling van 35 graden aanbevolen voor de hoogste energieopbrengst gedurende het jaar. Een ander aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van de locatie voor het zonnestroom systeem is het voorkomen van schaduwen en reflecties.

Het is belangrijk dat uw systeem niet wordt afgeschermd door nabijgelegen bomen of gebouwen en dat er geen reflecties of schitteringen op het paneel ontstaan. Als u een dakoppervlak heeft dat veel schaduw ontvangt, is dit waarschijnlijk ongeschikt. Wellicht is in dit geval een zonnegevel een optie.

Om de hoeveelheid zonnestraling te bepalen, kunt u een zonnestralingskaart gebruiken. Met deze kaart kunt u vaststellen hoeveel zonuren uw oppervlak krijgt.

Vergeet ook niet de grootte van uw oppervlak in overweging te nemen. Zorg ervoor dat het beschikbare oppervlak groot genoeg is om aan uw behoeften te voldoen, maar ook stabiel genoeg is om het PV-systeem te dragen. Dit betekent dat u een onderzoek naar de draagstructuren moet uitvoeren om te verzekeren dat het oppervlak het gewicht van het systeem kan dragen.

blank

Regels en richtlijnen voor fotovoltaïsche systemen voor commerciële gebouwen

De regels en richtlijnen voor de installatie van PV-systemen op commerciële gebouwen verschillen per land. In sommige landen is er bijvoorbeeld een bovengrens voor maximale energiehoeveelheden die door het zonnestroom systeem gegenereerd mogen worden, of andere richtlijnen en wetten voor de installatie van het gewenste PV-systeem.

Uw partner voor fotovoltaïsche energie in de commerciële sector: Klivatec

In dit artikel hebben we belangrijke informatie gedeeld over fotovoltaïsche energie voor commerciële bedrijven en fotovoltaïsche energie in een bedrijfshal. Conclusie: PV-systemen voor bedrijven bieden een duurzame en betrouwbare energiebron die milieuvriendelijk is en op lange termijn financieel voordeel oplevert.

Heeft u nog meer vragen?

Voordat u echter voor een systeem kiest, moet u ervoor zorgen dat uw pand voldoet aan de eisen voor oppervlak, oriëntatie en helling, en dat het alle geldende wetten en regels naleeft.

Wij helpen u graag bij het plannen van een fotovoltaïsch systeem voor uw bedrijf. Hierdoor maakt u zeker geen fouten bij de keuze en koopt u alleen het apparaat dat aan uw gebruikseisen voldoet en binnen uw budget past. Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf met diepgaande kennis waar u altijd van profiteert. Indien gewenst installeren wij ook uw systeem. U kunt ons bereiken via ons contactformulier of telefonisch op +31 6 84 81 77 83.

Blijf vrijblijvend in contact met ons via onze social media kanalen zoals Instagram of Facebook. Op deze kanalen informeren wij regelmatig over belangrijk nieuws en aanbiedingen. We horen graag van u!

CONTACT

Bel ons gewoon op of maak gebruik van een van onze diensten.
Wij beantwoorden al uw vragen!

+31 6 84 81 77 83 Werkdagen 9-17 uur

Verzoek om teruggebeld te worden
Hoe kunnen we u helpen?

Gebruik ons terugbelverzoek en onze expert belt u terug op het tijdstip van uw keuze.

  * Verplich veld

  Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

  Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

  Bericht verzenden
  Hoe kunnen we u helpen?

  Stuur ons een bericht en onze expert zal contact met u opnemen.

   * Verplich veld

   Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

   Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

   Abonneer u op onze nieuwsbrief
   Hoe kunnen we u helpen?

   Ontvang informatie en updates over ons aanbod