Fotovoltaïek: Voordelen voor huishoudens en bedrijven

Investeren in de toekomst: Alles wat u moet weten over fotovoltaïsche systemen voor thuis en werk

Fotovoltaïsche systemen zijn een van de beste manieren om zowel huishoudens als commerciële ondernemingen op een duurzame manier te upgraden. In dit artikel leggen we uit waarom een fotovoltaïsch systeem ook voor u de moeite waard is, hoe het werkt en wat het kost.

We zullen ook onderzoeken welke besparingen en voordelen u kunt verwachten en welke mogelijke fotovoltaïsche oplossingen er zijn voor uw gezin of uw bedrijf. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van fotovoltaïek voor huishoudens en bedrijven!

Onderwerpen op deze pagina:

blank

Inleiding: Waarom überhaupt zonne-energie?

De huidige energie-efficiëntie, evenals het verhoogde milieubewustzijn en de afnemende fossiele energiebronnen, maken de installatie van fotovoltaïsche systemen steeds aantrekkelijker.

Fotovoltaïsche systemen zijn momenteel een van de meest kostenefficiënte manieren om schone en hernieuwbare energie op te wekken en daarmee uw huishouden en apparaten met een hoog stroomverbruik te voeden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een warmtepomp te combineren met een PV-systeem. Lees hier meer over.

Heeft u nog meer vragen?

Waarom zou ik een fotovoltaïsch systeem installeren?

Als u een PV-systeem koopt, investeert u slim. U kunt immers zowel uw elektriciteitsrekening als de kosten van het systeem verminderen. Een PV-systeem kan u helpen uw elektriciteitsrekening en tegelijkertijd uw CO₂-voetafdruk te verlagen.

Trouwens: Als u overtollige energie produceert, kunt u deze verkopen aan uw lokale energiebedrijf en zo uw elektriciteitsrekening verder verlagen. Bovendien verhogen fotovoltaïsche systemen aanzienlijk de waarde van uw onroerend goed. Steeds meer huiseigenaren beschouwen fotovoltaïsche systemen daarom als een investering die op lange termijn besparingen en waardevermeerderingen oplevert.

Een fotovoltaïsch systeem kopen: uw voordelen

Fotovoltaïsche systemen bieden veel voordelen voor huishoudens en bedrijven:

blank

 1. Milieuvriendelijk:
  Fotovoltaïsche systemen zijn een milieuvriendelijke en emissiearme energiebron. Ze produceren schone elektriciteit uit zonlicht en zijn daarmee een betrouwbare en duurzame investering.
 2. Kostenbesparing:
  Het gebruik van zonnepanelen op gebouwen is ook een uitstekende manier om de energiekosten te verlagen. Fotovoltaïsche systemen kunnen helpen de kosten voor verwarming en elektriciteitsverbruik te verlagen door zonne-energie op te wekken.
 3. Waardevermeerdering:
  Fotovoltaïsche systemen verhogen de waarde van uw huis en maken het aantrekkelijker voor potentiële kopers.
 4. Onafhankelijkheid:
  Met een fotovoltaïsch systeem bent u onafhankelijk van de stroomprijzen op de markt. U kunt elektriciteit opwekken tegen een voorspelbare prijs, zonder zich zorgen te maken over prijsschommelingen in de energiemarkt.

Duurzaamheid en milieubescherming

Fotovoltaïek biedt zowel voor huishoudens als voor de zakelijke sector tal van voordelen. Niet alleen zijn de energiekosten lager, maar de opwekking van elektriciteit door fotovoltaïek is ook duurzaam en milieuvriendelijk.

Wanneer u besluit een fotovoltaïsche installatie aan te schaffen, levert u een aanzienlijke bijdrage aan de bescherming van het milieu. Dit omvat een lagere CO₂-uitstoot, het voorkomen van afvalproducten en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Door zonne-energie te gebruiken als energiebron, worden schadelijke emissies zoals koolstofdioxide vermeden.

blank

Hoe werkt een fotovoltaïsche installatie?

Elektriciteitsopwekking met zonnecellen wordt fotovoltaïek genoemd. Het is de directe omzetting van zonlicht in elektrische energie. Hiervoor gebruikt de installatie speciale zonnecellen die van halfgeleidermaterialen zijn gemaakt.

Wanneer ze direct in contact komen met zonlicht, worden deze zonnecellen geactiveerd en genereren ze elektrische ladingen die als stroom vloeien. De werking kan als volgt worden uitgelegd: de systemen gebruiken zonne-energie om elektriciteit op te wekken. Ze bestaan uit een reeks fotovoltaïsche modules die zonnecellen bevatten.

Deze zijn verbonden met een of meerdere kabels die de gegenereerde stroom naar een energieopslagsysteem leiden, waardoor opslag mogelijk is. Een volledige fotovoltaïsche installatie bestaat meestal uit twee hoofdcomponenten: de zonnecellen en een omvormer.

De omvormer zet vervolgens de stroom van de zonnecellen om in een vorm die geschikt is voor gebruik in huishoudens en bedrijven. Vervolgens wordt de stroom in een speciaal elektriciteitsnet geïnjecteerd. Hierbij is de grootte van de PV-installatie bepalend voor de hoeveelheid opgewekte energie.

Wat kost een fotovoltaïsche installatie en wat zijn de besparingen?

De kosten van een fotovoltaïsche installatie zijn afhankelijk van vele factoren, zoals de grootte, het type installatie, de locatie van installatie, alsook de kwaliteit en de leeftijd van de componenten.

Bij het plannen van een fotovoltaïsche installatie is het belangrijk te onthouden dat de initiële investering weliswaar hoog is, maar op de lange termijn zichzelf terugverdient. Meestal binnen 10 tot 20 jaar. En: alleen al door de besparingen op de elektriciteitskosten kan men de investering terugverdienen en zelfs winst maken.

Aanschaf- en lopende kosten

De kosten voor de installatie hangen voornamelijk af van de grootte: kleinere installaties zijn goedkoper dan grotere. Maar dat mag geen aankoopcriterium zijn. Laat u door ons adviseren voordat een overhaaste beslissing op basis van prijs wordt genomen.

Naast de aanschafkosten moeten ook de lopende kosten in overweging worden genomen. Hieronder vallen de kosten voor onderhoud en reparatie. Bovendien moet u ook rekening houden met de kosten voor de vereiste vergunningen en regelgeving.

Besparingen

De besparingen die u met een fotovoltaïsche installatie kunt realiseren, zijn afhankelijk van de energiekosten in uw regio. Een fotovoltaïsche calculator is een goede keuze om de economische levensvatbaarheid van een fotovoltaïsche installatie te berekenen. Het houdt rekening met de geschatte investeringskosten en de verwachte opbrengst.

Op basis van deze informatie en rekening houdend met de terugleververgoeding en het eigen verbruik, berekent het een voorlopige prognose van de rendabiliteit. De berekening moet echter later door een gespecialiseerd bedrijf worden bevestigd.

blank

Fotovoltaïsche oplossingen voor het gezin

Fotovoltaïek is een praktische en economisch aantrekkelijke manier om energiekosten te verlagen en het milieu te beschermen. Door te kiezen voor de aankoop van een fotovoltaïsche installatie, kunt u niet alleen gebruik maken van een duurzame energiebron, maar ook de economische efficiëntie van uw huishouden verbeteren.

Fotovoltaïsche oplossingen voor uw bedrijf

Als ondernemer of bedrijfseigenaar zijn er verschillende manieren om de energiekosten voor het eigen bedrijf te verlagen. Het investeren in een fotovoltaïsche installatie is zo’n oplossing.

De aanschaf van een fotovoltaïsche installatie biedt ook voor bedrijven tal van voordelen: enerzijds kan de installatie zelf, evenals de geïnstalleerde componenten, een langetermijninvestering zijn die op korte termijn een solide rendement oplevert.

Daarnaast bespaart u op energiekosten – vooral bij het gebruik van machines – die anders door de aankoop van elektriciteit zouden ontstaan. Ook de bedrijfscommunicatie profiteert van de investering, aangezien u het milieueffect prachtig kunt integreren in uw marketing en klantcommunicatie.

Heeft u nog meer vragen?

Zo helpen wij u bij de implementatie

Bij de aankoop van een fotovoltaïsche installatie moet u enkele zaken in overweging nemen. U dient eerst een uitgebreide kosten-batenanalyse uit te voeren om ervoor te zorgen dat de werking van de installatie ook financieel de moeite waard is.

Daarnaast moet u ervoor zorgen dat de installatie voldoet aan de wettelijke voorschriften, zoals de Europese wet ter bevordering van hernieuwbare energiebronnen. Het is ook van belang om een gekwalificeerde installateur te vinden die u kan assisteren bij de installatie van de installatie.

Met de hulp van een professional maakt u geen fouten bij de keuze en koopt u alleen het apparaat dat aan uw gebruikseisen voldoet en binnen uw budget past. Mocht u nog vragen hebben, dan staan wij graag voor u klaar. Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf en beschikken over diepgaande expertise waarvan u altijd kunt profiteren.

Indien gewenst installeren wij ook uw installatie. U kunt ons bereiken via ons contactformulier of telefonisch.


Bronnen:

https://service.focus.de/solaranlagen/photovoltaik/

CONTACT

Bel ons gewoon op of maak gebruik van een van onze diensten.
Wij beantwoorden al uw vragen!

+31 6 84 81 77 83 Werkdagen 9-17 uur

Verzoek om teruggebeld te worden
Hoe kunnen we u helpen?

Gebruik ons terugbelverzoek en onze expert belt u terug op het tijdstip van uw keuze.

  * Verplich veld

  Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

  Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

  Bericht verzenden
  Hoe kunnen we u helpen?

  Stuur ons een bericht en onze expert zal contact met u opnemen.

   * Verplich veld

   Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

   Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

   Abonneer u op onze nieuwsbrief
   Hoe kunnen we u helpen?

   Ontvang informatie en updates over ons aanbod