Zonne-energie: Voordelen voor uw bedrijf

Zonne-energie: Voordelen voor uw bedrijf

Zonne-energie is een schone, hernieuwbare energiebron die veel voordelen biedt voor uw bedrijf. Door gebruik te maken van zonne-energie kunnen bedrijven niet alleen een bijdrage leveren aan milieubescherming, maar ook kosten besparen en zorgen voor een langdurige energievoorziening. In dit artikel zullen we de vele voordelen van zonne-energie voor bedrijven uitleggen.

Onderwerpen op deze pagina:

Fotovoltaïsche energie in bedrijven

Volgens het Fraunhofer Instituut voor Zonnetechnologie (ISE) konden in juni 2019 zonne-installaties 7,17 terawattuur elektriciteit aan het net leveren, wat 19 procent van het totale nettovermogen voor die maand in Duitsland vertegenwoordigde. Hiermee overtrof de zon de bruinkool als energiebron. Volgens de Duitse weerdienst (DWD) was 2018 het zonnigste jaar sinds het begin van de metingen in 1951. Deze cijfers suggereren dat fotovoltaïsche energie in de toekomst een steeds belangrijkere rol zal spelen in de elektriciteitsopwekking.

Het loont dus de moeite om te investeren in fotovoltaïsche energie. Niet alleen particuliere huishoudens hebben de mogelijkheid om zonne-energie te gebruiken, ook de industrie en commerciële bedrijven kunnen hiervan profiteren.

Het potentieel is in Duitsland zeer groot: veel niet-woongebouwen hebben nog ongebruikte dakoppervlakken die ideaal zijn voor het gebruik van fotovoltaïsche energie. Hieronder leggen we uit waarom het voor bedrijven de moeite waard is om gebruik te maken van de beschikbare ruimtes.

blank

Besparen op kosten

Als we de commerciële elektriciteitsprijzen, die op sommige plaatsen zijn gestegen tot 35 cent/kWh en meer, vergelijken met de kosten van een fotovoltaïsche installatie, kunnen bedrijven besparen met elk ter plaatse verbruikte kilowattuur.

Bij een fotovoltaïsche installatie van ongeveer 120 kWp, die ongeveer 100.000 kWh zonne-energie per jaar produceert, bedragen de besparingen ongeveer 20.000 euro per jaar.

Betere planning zekerheid

In de afgelopen jaren zijn de energiekosten soms verdubbeld, terwijl de kosten van fotovoltaïsche installaties in de loop der jaren nagenoeg gelijk zijn gebleven of zelfs zijn gedaald.

Met een zogenaamd kader van 20 jaar kunnen met een typische fotovoltaïsche installatie op een bedrijfsdak zogenaamde stroomkosten in rekening worden gebracht van 5 tot 10 cent/kWh.

Deze kosten omvatten alle kosten, inclusief onderhoud en reparaties, evenals mogelijke prijsstijgingen. Hoe meer stroom op het eigen bedrijfsdak wordt geproduceerd en ter plaatse wordt verbruikt, hoe minder u wordt verrast door stijgende energieprijzen.

Verbetering van milieu vriendelijkheid

Door de installatie van een 230 kWp fotovoltaïsche installatie op het dak van het gebouw kan jaarlijks een grote hoeveelheid kooldioxide (CO₂) worden bespaard: ongeveer 86.000 kg. Hierdoor kan het gebruik van zonne-energie niet alleen CO₂-uitstoot verminderen, maar ook schadelijke lokale emissies zoals NOx en fijnstof verminderen.

Deze klimaatvriendelijke aanpak biedt een grote meerwaarde voor het milieu. Meer informatie over de diverse voordelen van fotovoltaïsche energie vindt u in de PDF-gids “Photovoltaïsche systemen op daken” van “NRW Energy4Climate”.

blank

Beeldverbetering

Bedrijven die betrokken zijn bij toeleveringsketens worden steeds vaker geconfronteerd met de eis om iets te doen voor klimaatbescherming. Klanten en politiek eisen dit. In de komende jaren zullen bedrijven dus moeten kunnen aantonen dat zij maatregelen hebben genomen om hun CO₂-uitstoot te verminderen om aan wettelijke en klantspecifieke audits te voldoen.

Innovaties op het gebied van fotovoltaïsche energie voor bedrijven bieden hier een effectieve en betrouwbare langetermijnoplossing: Met zonne-energie kunnen producten die veel energie verbruiken goedkoper en met minder CO₂-uitstoot worden geproduceerd. Dit kan het imago verbeteren.

Het gebruik van geavanceerde, klimaatvriendelijke technologieën zoals fotovoltaïsche energie, batterijopslag, elektrische voertuigen, warmtepompen en intelligente energiebeheersystemen creëert een positief beeld van het bedrijf en laat tegelijkertijd zien dat het bereid is om iets voor onze wereld te doen.

Dit bewustzijn van duurzaamheid wordt een steeds belangrijkere factor in besluitvormingsprocessen van bestaande en nieuwe klanten. Bovendien zullen ook professionals die op zoek zijn naar aantrekkelijke werkgevers eerder voor een dergelijk bedrijf kiezen.

Gebruik van ongebruikte ruimtes

Zonnecellen kunnen worden geïnstalleerd op ongebruikte oppervlakken zoals daken, gevels, garages, carports, open ruimtes en bruggen. Zelfs de installatie van zonnecellen op anderszins moeilijk toegankelijke oppervlakken, zoals op het water, is mogelijk.

Niet altijd hoeft de fotovoltaïsche installatie daarbij een storend element te zijn: zo kan zelfs in het landschapsontwerp het zonne-energiesysteem op een gunstige manier worden geïntegreerd. Of het nu als zichtbescherming, bouwmateriaal of als onderdeel van een tuin wordt gebruikt.

blank

Andere voordelen voor uw bedrijf

Maar dat is nog niet alles. Zonne-energie biedt nog andere voordelen voor uw bedrijf. Welke dat zijn, leggen we uit in de volgende alinea’s

Geen btw – Zonne-energie is nu belastingvrij

Met ingang van 1 januari 2023 is de nieuwe jaarlijkse belastingwet van kracht. Eigenaren van een fotovoltaïsch systeem profiteren van het wegvallen van de btw bij de aanschaf van het systeem en de inkomstenbelasting op de invoedingsvergoeding. Dit betekent:

Eindklanten profiteren bij de aanschaf van fotovoltaïsche systemen van een prijsvoordeel van 19 procent, omdat het btw-tarief wordt verlaagd naar 0 procent. Dit geldt voor fotovoltaïsche systemen met een vermogen van maximaal 30 kWp.

Heeft u al in 2022 geïnvesteerd? Geen zorgen! Ook eigenaren van een fotovoltaïsch systeem dat vóór 2023 is geïnstalleerd, profiteren van de nieuwe fiscale versoepelingen. Met de nieuwe regelingen is namelijk de mogelijkheid van teruggave van de btw geboden.

Heeft u nog andere vragen?

SZonne-energie invoeden – is de invoedingsvergoeding voor fotovoltaïsche energie de moeite waard?

Als u zonne-energie invoedt, kunt u compensatie ontvangen. Deze vergoedingen worden invoedingsvergoedingen genoemd en worden betaald door de lokale elektriciteitsbedrijven.

Na de installatie van een fotovoltaïsch systeem moet u een contract afsluiten met uw lokale stroomleverancier om de invoedingsvergoeding te ontvangen. Afhankelijk van waar u woont, kunnen de tarieven verschillen:

Vanaf juli 2022 worden voor installaties met een nominaal vermogen tot 10 kWp vergoedingen van 8,20 cent/kWh aangeboden en voor installaties met een nominaal vermogen van meer dan 10 kWp vergoedingen van 7,10 cent/kWh. Als u een fotovoltaïsch systeem van 15 kWp bedient, ontvangt u voor de eerste 10 kWp 8,2 cent/kWh en voor de resterende 5 kWp 7,10 cent/kWh. Dat is gemiddeld 7,8 cent/kWh.

Overigens: er is geen wettelijke verplichting om een invoedingscontract met de netbeheerder te ondertekenen, volgens de bepalingen van de Erneuerbare-Energien-Gesetz (EEG).

Als u er echter toch voor kiest om zo’n contract af te sluiten, moet u zorgvuldig de kleine lettertjes lezen – met experts zoals wij kan er niets misgaan. Vaak wordt het contract namelijk in het voordeel van de netbeheerder geïnterpreteerd!

PV-installatie registreren – hoe werkt het?

Om een fotovoltaïsch systeem te registreren, moet u eerst contact opnemen met uw lokale netbeheerder. Deze zal verschillende documenten en informatie over uw systeem eisen om het te kunnen registreren.

Meestal wordt u gevraagd om een technische beschrijving van het systeem, een kaart met de aansluitpunten, een aanmeldingsformulier en een kopie van het eigendomsbewijs te verstrekken. De netbeheerder zal het systeem dan controleren en in bedrijf stellen voordat het wordt aangesloten op het net.

blank

Conclusie: Is zonne-energie met zijn voordelen nog steeds rendabel voor uw bedrijf?

Ja, absoluut. Zonne-energie heeft veel voordelen die interessant zijn voor bedrijven: het is milieuvriendelijk, kosteneffectief en zeer betrouwbaar. Bovendien kunnen bedrijven financiële steun krijgen om te investeren in zonne-energietechnologie.

Ook de energie-efficiëntie kan worden verbeterd door het gebruik van zonne-energie, waardoor kosten kunnen worden bespaard. Heeft u nog vragen? Onze deskundige medewerkers staan altijd klaar om u te adviseren. Zo krijgt u een gedetailleerd overzicht van de kosten en weet u precies wanneer uw project gereed zal zijn.

Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf en hebben uitgebreide expertise waar u altijd van kunt profiteren. Op verzoek installeren wij uw fotovoltaïsche installatie ook. U kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier of telefonisch van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 15:00 uur op +49 (0) 2064 778 85 10.

Dit zijn onze werkgebieden in Nederland. Zijn deze steden allemaal te ver voor u? Geen probleem – omdat we voor onze klanten in heel Nederlands actief zijn, kunt u overal gebruik maken van onze diensten. We verheugen ons op uw contactname.


Bronnen:

https://www.eon.de/de/gk/photovoltaik/vorteile.html

https://www.ise.fraunhofer.de/de/presse-und-medien/news/2019/solar-und-windenergieanlagen-erzeugen-im-ersten-halbjahr-2019-mehr-strom-als-kohlekraftwerke.html

https://de.wikipedia.org/wiki/Erneuerbare-Energien-Gesetz


CONTACT

Bel ons gewoon op of maak gebruik van een van onze diensten.
Wij beantwoorden al uw vragen!

+31 6 84 81 77 83 Werkdagen 9-17 uur

Verzoek om teruggebeld te worden
Hoe kunnen we u helpen?

Gebruik ons terugbelverzoek en onze expert belt u terug op het tijdstip van uw keuze.

  * Verplich veld

  Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

  Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

  Bericht verzenden
  Hoe kunnen we u helpen?

  Stuur ons een bericht en onze expert zal contact met u opnemen.

   * Verplich veld

   Hartelijk dank! Uw gegevens zijn succesvol ingediend

   Wij zullen binnenkort contact met u opnemen.

   Abonneer u op onze nieuwsbrief
   Hoe kunnen we u helpen?

   Ontvang informatie en updates over ons aanbod